發新話題

禁止軍方介入娛樂圈?傳《戰狼2》《紅海行動》被官方批「軍事主義」

"中國政府根本一直借中國電影公司投資荷理活走資去美國"
唔明中國政府為何要走資去美國。

引用:
原帖由 reniless 於 13-6-2018 09:49 發表
"中國政府根本一直借中國電影公司投資荷理活走資去美國"
唔明中國政府為何要走資去美國。
可能係.....D官....要走資.............去美國...............
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 13-6-2018 09:52 發表

可能係.....D官....要走資.............去美國...............
我以為係電影劇情需要。

引用:
原帖由 reniless 於 13-6-2018 10:01 發表

我以為係電影劇情需要。
有D人係活在自己的電影情節裡!
That's a way to look at it
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 pbay 於 13-6-2018 09:46 發表

其實無需講你覺得可唔可信, 亦無人想知,
討論焦點, 係點解中共會由 "冰冰最可信" 變成 "冰冰最可惡"
呢個轉變當中究竟發生左乜事, 又有咩啟示俾到大家.
要明白中共, 所以去睇據聞新聞, 用據聞做邏輯基礎去揾啟示.
good job.

60億人仔我諗都差唔多等值10億美金,即使未到亦大概相差不遠
可能有人仍然未明白10億美金係一個什麼概念
基本上除非好似蘋果咁身價千億同流動資金充足,否則10億美金流動資金對於一家千億美金的跨國企業而言是極大救命錢
同你話自己有一百蚊身家再拎一蚊出來做買糖係兩回事
我直頭敢打包單,假如當年雷曼有哪怕五億流動資金在手,08年都唔會崩盤
而竟然有人可以認為60億人仔可以話走就走,要是真有這錢,大概也不用跑了
立即辦個冰冰集團與阿里騰訊三分天下,豈不美哉

另外有關於轉帳國外,涉及外匯轉換,最後肯定要經央行的
10億美金經央行而中央會不知情,這邏輯也是神
某些人神經粗大不等於所有人神經粗大,最少國家銀行的行長神經肯定沒某些人大
要走這筆資金,怕是要買通上上下下官員才敢做
話又說回來,要是上下官員都打點通透了,還有跑路的必要嗎?

2 個讚好! TOP

哈,的確好笑。
走資又有何難度,我本身有朋友轉做「人民幣資金轉移」,佢每日走嗰條數夠買幾層樓。你以為政府唔知?知但吹唔脹。剩係一個客都要請20幾個人,分一個禮拜招呼。你未免太睇小走人民幣的車仔黨。
我可以話俾你聽,做艇仔背後有大碼頭,碼頭唔只一隻艇;個X客就算皮費大老虎蟹都要走,連風險都唔理,可想而知關口有幾無能。
引用:
原帖由 LCH925 於 14-6-2018 03:24 發表
60億人仔我諗都差唔多等值10億美金,即使未到亦大概相差不遠
基本上除非好似蘋果咁身價千億同流動資金充足,否則10億美金流動資金對於一家千億美金的跨國企業而言是極大 ...
究竟世界上還有神嗎?

你果然真係乜都唔識,地下世界有地下世界嘅玩法,你真係識條鐵。
喂,仲唔快啲報公安?
引用:
原帖由 MG-42 於 14-6-2018 04:46 發表

八掛報知走資60億, 但中國政府會唔知?    所以話你係CGF首席智將當之無愧 !!   你口中高度控制既中國政府幾時又容許網上銀行可以襟個制走資60億出國唔洗批,重要走左政府都唔知但八掛報知? 笑左... 你又自 ...
究竟世界上還有神嗎?

由荷理活電影跨國走資變成港產電影地下秩序。。。
是黑色幽默電影嗎?

引用:
原帖由 reniless 於 14-6-2018 09:41 發表
由荷理活電影跨國走資變成港產電影地下秩序。。。
是黑色幽默電影嗎?
我只係想睇『355』.
八月要上『大轟炸』, 仲可以話剪鬼晒范冰冰鏡頭照上吹o羊,
但355要換人唔太易..

范冰冰唔係劉曉慶甘泡沫, 睇落亦點都會聰明過劉姨姨少少, 佢同班律師應該係好努力四出求和講數中

附件

14-6-2018 11:03

見到張相感覺好㨢左膠但又唔夠左膠味! 點解冇印度妹同韓國妹!

引用:
原帖由 rho837 於 14-6-2018 11:59 發表
見到張相感覺好㨢左膠但又唔夠左膠味! 點解冇印度妹同韓國妹!
夠唔夠重量級? 美中法西班牙肯亞,
五個有三個係奥斯卡影后,
一齊去玩女版Bourne, 應該全部要落場打餐飽...

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 LCH925 於 14-6-2018 03:24 發表
基本上除非好似蘋果咁身價千億同流動資金充足,否則10億美金流動資金對於一家千億美金的跨國企業而言是極大 ...
現在要由中國走10億美金真係天方夜譚(Mission Impossible)! 但若然走得出去就一定唔咪普通人(集團)! 在幾年間以一條大陸妹明星根本唔會有咁既能力單人匹馬在內地豪挣幾十億人仔, 所謂廣告收益及明星品牌根本只係得帳面數字! 二三千萬係正常但有兩三億以經叫做成功中的成功! 話睇新聞才揭發出來都只係天仙局情節之一!

我自己早幾年前在外國投資物業! 用本地個人資金去買物業! 去落訂超级容易... 跟着由香港轉錢去到當地後税局及銀行揸核金錢來源叉點煩死我(以經有當地自己友專業會計師及律師處理)! 好彩我本地報税资料極其清楚.....終於成功置業及再上會買多幾個物業! 我小小錢都搞到咁煩! 如果啲錢本身有問題再加上大數目到由中國走出來再轉到可以打當地税额成合法流動資金! 真是Mission Impossible!

如果賣出香港物業所吐現得來資金再走去外國係簡單又容易! 香港樓市! 冇得跌...

引用:
原帖由 rho837 於 14-6-2018 12:39 發表

現在要由中國走10億美金真係天方夜譚(Mission Impossible)! 但若然走得出去就一定唔咪普通人(集團)! 在幾年間以一條大陸妹明星根本唔會有咁既能力單人匹馬在內地豪挣幾十億人仔, 所謂廣告收益及明星品牌根 ...
網上講錢...你真係識條鐵o羊。

發新話題