發新話題

唐琳玲咬人

又話義助佢既大律師艾勤賢 先前仲生勾勾
上幾個星期已鶴遊
有D野吾洗太認真

附件

29-6-2018 17:01

引用:
原帖由 loveless 於 29-6-2018 16:24 發表
首先, 新加坡法律唔容許對女性執行笞刑...
男女平等係新時代標準

即係呢邊立法去針對外籍人仕施行體罸,
另一邊就提倡平等標準...

國際都會其中一個形容詞可以係:
香港-文明倒退先鋒.

引用:
原帖由 loveless 於 29-6-2018 15:49 發表
我唔熟法律或入境條例,
但有個loop可能係政府既難處:

A.  拉佢起訴, 即係要俾佢入境.
B. 入境後佢因為欠政府錢, 於是唔出得境, 除非再次違反入境條例.

有錯請指出, 真心想知
A 可以拒絕入境,但有條件保釋留港

引用:
原帖由 loveless 於 29-6-2018 17:57 發表
即係呢邊立法去針對外籍人仕施行體罸,
另一邊就提倡平等標準...

國際都會其中一個形容詞可以係:
香港-文明倒退先鋒.
即係香港班女權人士太忙予搞女權保護! 所以屋企要請賓妹工作! 一回家就指指點點!

香港依家咁多皮皮入侵,想唔倒退都幾難
唯有寄望幾廿年後大家一齊進步返啦

引用:
原帖由 gtoray 於 29-6-2018 22:32 發表
香港依家咁多皮皮入侵,想唔倒退都幾難
唯有寄望幾廿年後大家一齊進步返啦
廿年後我應該瞓緊天橋底24小時手機睇緊AV不問世事等升仙

如果我有瞓街的一曰,我應該對現實世界心死,唔會睇AV,只會睇動漫本子,重回二次元世界。醒醒吧! 你沒有女朋友!

引用:
原帖由 loveless 於 29-6-2018 23:01 發表

廿年後我應該瞓緊天橋底24小時手機睇緊AV不問世事等升仙
香港繼續咁下去! 到時所有橋底都擺滿哂ALPOD尺價可能由萬八去到五萬不等! 月租50尺都講緊八千! 想做自由路宿者都幾難!

响香港, set your mind free 即係叫人跳樓死鬼左佢算數

呢個XX,俾佢入香港做老雞咩?下次入境即塔喇!
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 30-6-2018 16:29 發表
呢個XX,俾佢入香港做老雞咩?下次入境即塔喇!
塔左咪香港人養佢

佢咬人唔駛塔?
引用:
原帖由 Lolanto 於 30-6-2018 17:18 發表

塔左咪香港人養佢
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Jonny.R 於 2018-6-29 12:02 發表
其實佢到底有咩特權可以一而再再而三咁比人放生?
欠訟費又唔洗還 傷人又冇事  香港法律死嫁?
下次好似施君龍咁 身分證都比埋你
佢庭內悔辱法官, 結果: 無事
佢無交保釋金, 結果: 無事
佢無交訟費, 結果: 無事
佢強行闖港咬傷關員, 結果: 無事

o個班一直強調 "依法辦事" 的高智的建制議員, 做乜唔發聲? 而家有人公然犯法, 仲唔 "為港出聲"?
城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 33tt 於 2018-6-29 16:58 發表
發生了咁多事, 佢應該好憎香港.....點解佢仲咁鍾意來香港?
有o的野越難得到, 就偏偏越想得到.
城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

發新話題