發新話題

[others] 有冇師兄有玩gamo compact之類ga槍?

引用:
原帖由 michael616 於 7-7-2018 18:32 發表
想問你係係邊混到6gr ga彈?我今日行槍街同高域行都係混到7gr ga彈
7 grain 其實已經好輕, 我反過最輕既彈係呢隻 5.2 grain, 唔係用鉛做, 唔準的, 係郵購返嚟

附件

7-7-2018 19:13

回覆 76# 的帖子

鉛彈過度海關?

引用:
原帖由 michael616 於 7-7-2018 19:56 發表
鉛彈過度海關?
冇問題, 好多次了, 曾經海關有次打開睇過, 因為郵件描述有 "rifle" 字眼,打電話嚟問兩句, 跟著就放行.

回覆 78# 的帖子

大約係問咩?

引用:
原帖由 michael616 於 7-7-2018 18:32 發表
想問你係係邊混到6gr ga彈?我今日行槍街同高域行都係混到7gr ga彈
2J 以下Airgun 打呢隻都幾好,0.41g左右,都好準,不會变型,合金加尼龍,又不會弄污槍管。。。軍醫長期有用。。。

Happy shooting!

附件

7-7-2018 21:35

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 Xgun 於 7-7-2018 19:13 發表

7 grain 其實已經好輕, 我反過最輕既彈係呢隻 5.2 grain, 唔係用鉛做, 唔準的, 係郵購返嚟
超輕既铅彈是不準的,因為D料太薄、太容易变型。。。好多未開盒已經变左型,加上重量比較不平均,所以輕彈我用BLUE ARROW合金彈,幾好!好穩定!
但同廠的另一款燈色( 尖頭弹 ) 就千其米用。。超唔準的。。。

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 michael616 於 7-7-2018 20:56 發表
大約係問咩?
問下D彈俾D咩槍用 (答:氣槍) D 槍有咩用 (答:反), 係邊度買 (答 :旺角).
不過, 唔係所有彈都係咁, 先排就有人郵購D 9mm 彈返嚟, 外形同真鐵彈頭冇大分別, 海關認為可能係真槍彈頭, 結果警察就上條友屋企搜, 搜到D超大火力既武器出嚟 ( 100+ J )

回覆 81# 的帖子

外國訂購?

回覆 82# 的帖子

係邊度買?係指氣槍係邊買?
另外想問下運費大約係幾多

今日去槍街,有聲水啲語氣擺明唔做香港人生意,但其他舖又冇咩鉛彈間,黎黎去去都係個幾隻…

引用:
原帖由 michael616 於 7-7-2018 23:24 發表
外國訂購?
以前香港有,平D,而家得無聲水有,但好贵
上網訂揾陣,BTW..您用緊乜野槍呢。。。?

回覆 86# 的帖子

混定門路先姐,今個月budget去晒silverback srs度,下個月先買gamo compact,依家用住aps 3先,反正我都未用盡枝aps3

回覆 55# 的帖子

Daisy 499 會唔會好細枝?

引用:
原帖由 michael616 於 11-8-2018 15:53 發表
Daisy 499 會唔會好細枝?
唔會细,算是full size scale,比同廠果D 95B, Red Rider 大枝好多,造工亦好得多。。。
happy shooting!

回覆 89# 的帖子

混到間野肯寄499但話如果香港海關扣押左佢地唔會理。想問下買槍運黎香港有咩海關手續要搞?

發新話題