54 1234
發新話題

[others] 有冇師兄有玩gamo compact之類ga槍?

引用:
原帖由 fesonex 於 26-3-2019 22:05 發表
師兄,你哋有冇人有玩ISSF10米氣手槍呢?
師兄你練左幾多年先可以去到呢個境界?

引用:
原帖由 fesonex 於 28-3-2019 09:24 發表
練習果陣間中先得  一到比賽個Grouping就....
衣家平時60槍大約得550環咋
我玩左2年半,用Steyr LP10打比賽

衣家買左2支新玩具係屋企做練習槍,之前就用APS3

暫時最佳成績係553-12x
依家先開始練左一個月,仲未可以打環靶

我之前都有枝Aps3, 覺得佢太輕同second stage長得濟,會練壞手勢。市面上有可以帶得返屋企ga練習槍咩?

引用:
原帖由 walther 於 28-3-2019 14:19 發表
降火咪得囉,所有比賽槍都有 regulator,拆開較得既, 樓主係二手區放緊枝.
原來係咁
Btw 其實我先係樓主

佢話兩枝,仲有其他牌子ga比賽槍有代理降火入口?地獄?

引用:
原帖由 fesonex 於 28-3-2019 18:43 發表
奧運射擊ISSF10米氣手槍既部分槍廠其實係有出under 2 J版本,不過價錢太貴, 超過兩萬HKD一支

槍廠已經做哂Seal up,一般無法還原

台灣隊有人用緊
台灣冇場咩?要用under 2J

引用:
原帖由 fesonex 於 28-3-2019 19:11 發表

其實我兩支都係同款,只係當時諗住買多支當後備
但係支後備放喺屋企又好似冇乜用咁,所以睇下有冇人有興趣

依家有軍火牌
早幾個月未入隊之前我都林住買lap-1

引用:
原帖由 fesonex 於 28-3-2019 22:54 發表

有啲射手唔係全職,未必日日可以去到靶場練比賽果支槍,但係比賽果支又唔拎返屋企,唯有屋企買多把一模一樣既玩具火力版,日日喺屋企舉。

其實同香港情況差唔多,我何嘗唔想買支steyr LP10玩 ...
依家好似只係得大聲火代理listone,其他都要係台灣買

引用:
原帖由 fesonex 於 28-3-2019 23:20 發表

果陣佢哋賣幾錢?
差唔多半年前本身入去想問長槍啲野,但佢地啲語氣擺明唔做香港人生意,所以對佢地好反感。
去到射擊尾二個堂本身已經下定決心落堂之後去問,點知臨落堂叫左我入隊,所以冇去問到

引用:
原帖由 fesonex 於 28-3-2019 23:22 發表

據消息人士透露,其實Listone係香港冇代理商
舊年問,依家唔知

54 1234
發新話題