52 1234
發新話題

準「士拉扒」被補

準「士拉扒」被補

作為一個士拉扒, 比人發現實在太失敗喇
今晚打老虎

阿姐唔通係傳說中龍五個妹Kowloon?

引用:
原帖由 JBL 於 2-7-2018 20:16 發表
?20180702164615
現場為葵涌石籬邨石佳樓,今晨10時許,大廈保安巡邏期間,發現其中一單位的窗邊,有黑色管狀 ...
唔關屋企玩槍事,而係佢指出街事,好地地點解槍咀要向街?比人拉都好正常啊
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 RCOOH 於 2-7-2018 20:49 發表
阿姐唔通係傳說中龍五個妹Kowloon?
阿姐?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

拉姐,未必告. 唔係好明去醫院檢查D咩嘢, 睇下佢係咪 short 既 ?

其實醒小小去到傞官! 死口話冇做過味得囉!

引用:
原帖由 rho837 於 2-7-2018 21:22 發表
其實醒小小去到傞官! 死口話冇做過味得囉!
冇做過D咩嘢 ? 只要引起公眾不安, 已經可以入罪, 唔駛要開槍.

早幾年有人響Don’t衝當街響樓下公園試槍,又唔係一啲事都冇。
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20130305/00407_018.html
引用:
原帖由 Xgun 於 2-7-2018 21:24 發表

冇做過D咩嘢 ? 只要引起公眾不安, 已經可以入罪, 唔駛要開槍.
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 jacko 於 2-7-2018 20:56 發表

阿姐?
公屋保安員通常都係阿姐......

如果冇打到人,支槍又冇超jj!我响屋企欣賞我支槍冇理由拉我喎!

引用:
原帖由 TensionZZ 於 2-7-2018 21:58 發表
如果冇打到人,支槍又冇超jj!我响屋企欣賞我支槍冇理由拉我喎!
問題係佢伸枝槍出街,引起公眾不安, 根據法例, 已經係犯法, 所以差人拉佢係正常.

..............

其實一開始唔比佢入門口又得...
入到門口搵到支槍話唔係我既又得...
就算係我既,你都可以話冇伸過支槍出窗甚至好耐冇掂佢又得...
舉證係警方責任,就算天眼影到你槍咀,亦唔一定影到你個人,影到你個人,亦唔一定影到你瞄準,
就算影到你舉支槍出街,你大可以話近排雨天有甲由,其中一隻係槍管上面定居,自己又信佛不殺生,所以舉支管出窗等緣份一到佢自行飛走又得。
最緊要係比人告果陣乜都唔好認,搵律師講野,第一次代言可能幾千,出一次庭可能萬幾...相比起牢獄之災已是便宜得很。

利申:從來不會對著窗外射擊或瞄準。

BTW 咁岩有鄰居見到你舉槍出外仲要指明單位...如果純粹9 估我覺得呢條友應該唔止一次「疑似」射街...否則何來咁大仇口仲要連保安都識督佢出來...

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

52 1234
發新話題