發新話題

準「士拉扒」被補

唔合理吖,冇理由個槍身留響屋內自己欣賞,伸支槍管出去俾街坊鄰居欣賞咁有趣啩?
引用:
原帖由 TensionZZ 於 2-7-2018 21:58 發表
如果冇打到人,支槍又冇超jj!我响屋企欣賞我支槍冇理由拉我喎!
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 48191 於 2-7-2018 21:48 發表
早幾年有人響Don’t衝當街響樓下公園試槍,又唔係一啲事都冇。
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20130305/00407_018.html
好睇處理單嘢既警員, 呢單嘢入面因為冇人報警, 唔駛向報案人交代, 所以可以 hea 著做, 加上有單自殺案處理緊, 無謂加料搞到遲放工.

引用:
原帖由 Dave 於 2-7-2018 22:17 發表
其實一開始唔比佢入門口又得...
入到門口搵到支槍話唔係我既又得......
唔俾佢入屋佢咪去法庭申請搜令囉, 有人報警既情況, 幾個鐘就可以到手
如果枝槍係你屋企揾到都可以話唔係藏有, 唔通借返嚟就唔算藏有 ?
不過呢單野我估多數都唔會告, 因為法例寫明要佢既藏槍"目的"係擾亂公眾安寧至得, 警察好難證實佢係有咁既目的, 可以係無知咁做都得.

引用:
原帖由 48191 於 2-7-2018 22:22 發表
唔合理吖,冇理由個槍身留響屋內自己欣賞,伸支槍管出去俾街坊鄰居欣賞咁有趣啩?
可以話欣賞枝鏡既, 屋企細, 對唔到焦,咪對街外囉, 好合理喎

成碌野伸出窗外都還好,最慘係"情緒激動"拒捕呢......

伸碌野出窗外搞到有人報案,警察終歸要做野,現場警誡定帶番警署警誡就睇阿sir頭,但,唔合作就死硬,反抗就死多幾錢重。

BTW而家部份新仔警察真係非常有問題,個格似黑社會多過警察,自問好脾氣都覺得惡頂,EQ差D真係會同佢嘈,然後就冇然後......以前果批真係好好多,有威嚴同時亦有恰當既舉止行為,至少旁觀者唔會覺得反感先。

引用:
原帖由 RCOOH 於 2-7-2018 22:50 發表
BTW而家部份新仔警察真係非常有問題,個格似黑社會多過警察, ...
我又唔覺喎, 先排樓上發出噪音管理處冇佢乎被迫報警, 嚟既係兩個睇落係新仔警察, 好好禮貌, 我事後仲寫封信去警署讚佢地添

引用:
原帖由 Xgun 於 2-7-2018 22:45 發表

唔俾佢入屋佢咪去法庭申請搜令囉, 有人報警既情況, 幾個鐘就可以到手
如果枝槍係你屋企揾到都可以話唔係藏有, 唔通借返嚟就唔算藏有 ?
不過呢單野我估多數都唔會告, 因為法例寫明要佢既藏槍"目的"係 ...
法律上,你間屋找到呢件野,同埋證明呢件野係屬於你,是兩個概念。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Xgun 於 2-7-2018 22:56 發表

我又唔覺喎, 先排樓上發出噪音管理處冇佢乎被迫報警, 嚟既係兩個睇落係新仔警察, 好好禮貌, 我事後仲寫封信去警署讚佢地添
所以我咪講部份囉

我又唔係蘋果fans

不過呢,係佐敦裕華見過兩個行為嚴重有問題,個殘障而且講普通話既乞丐冇反抗但比兩個後生警員壓到埋牆,除哂帽頭對頭咁兇法,仲要全程講廣東話,人地識鬼聽咩......大佬啊,趕係要趕,比番D尊嚴人得唔得?

個過程睇落似乜野?十足十大耳窿街頭遇到債仔要人還錢果種囉.....

引用:
原帖由 Dave 於 2-7-2018 22:57 發表

法律上,你間屋找到呢件野,同埋證明呢件野係屬於你,是兩個概念。
我唔識法理,只可以用常理, 如果係你間鋪頭揾到呢個理由都或者可以, 因為好多人出入, 但係你間屋揾到唔係你既,咪你D屋企人囉, 斷估都唔可以話唔知道邊個人黎過留低下話. 成枝長槍咁大喎, 唔係一包白粉喎.

其實,重點在於內文張相....
引用:
原帖由 Xgun 於 2-7-2018 22:34 發表

好睇處理單嘢既警員, 呢單嘢入面因為冇人報警, 唔駛向報案人交代, 所以可以 hea 著做, 加上有單自殺案處理緊, 無謂加料搞到遲放工.
究竟世界上還有神嗎?

回覆 13# 的帖子

好彩我係對住露台欣賞又冇伸出露台…

回覆 15# 的帖子

睇黎條友應該唔止一次伸支野出去欣賞!!

引用:
原帖由 RCOOH 於 2-7-2018 22:57 發表

所以我咪講部份囉

我又唔係蘋果fans

不過呢,係佐敦裕華見過兩個行為嚴重有問題,個殘障而且講普通話既乞丐冇反抗但比兩個後生警員壓到埋牆,除哂帽頭對頭咁兇法,仲要全程講廣東話,人地識鬼聽咩 ...
咁你知唔知佢擺左幾耐?你又知唔知呢個講普通話嘅乞丐又真係識唔識聽/講廣東話?你又又知唔知警察警告過佢幾多次?我唔知,所以我唔會莽下定斷
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

但凡有關 airsoft 任何消息,方向報必定第一時間負面報導,跟生果花邊作大並無異至,早已習以為常,睇完就算或者可以不理~~

引用:
原帖由 olw0978 於 3-7-2018 05:44 發表
但凡有關 airsoft 任何消息,方向報必定第一時間負面報導,跟生果花邊作大並無異至,早已習以為常,睇完就算或者可以不理~~
唔只airsoft有關,真槍有關都燒到去airsoft事
最近果單講到玩俄氣槍,玩到上癮要玩真槍射人
方向生果平時狗咬狗骨,一講到氣槍就目標一致

發新話題