發新話題

[others] 大陸人真係好勇...

引用:
原帖由 pbay 於 9-7-2018 10:18 發表
睇黎響大陸要有關係先至搞到wargame場,
普通人去申請, 門都沒有.
大陸至今200%唔容許Airsoft wargame場! 就算申請人個背景有幾把炮都唔可以合法申請得到! 反而Paint-ball場就冇問題, 打幾大壓都得! 真槍場都好容易申請得到!

引用:
原帖由 新手一隻 於 9-7-2018 12:52 發表

此言差矣,大陸可玩airsoft的合法game場並唔係什麼新鮮嘢。
師兄的"唔容許、無法申請"依據係邊?
如果大陸有AIRSOFT場一定係無牌場! 廣洲體位同軍部向中央申請Airsoft gun場都唔批准發牌! 只准Paint-ball同真槍!

上網都找到好多地方有禾花雀同中華鱘宴食呀! 之前香港名人呀邊個係大陸食穿山甲! 大陸有豆槍場一點都唔出奇呀!

引用:
原帖由 新手一隻 於 9-7-2018 19:50 發表

私事繁忙,未能尋得開airsoft game場具體需要同當地公安機關拎的"經營牌照"同"槍牌"具體內容,有機會再補充。
不過以現存自稱"領牌合法場地"的game場數量及開放性嚟睇,師兄的"唔發牌"似乎不甚站得住腳。
...
因我在大陸工作多年,我認自己細膽! 可能我們對上術近期資訊太不合時宜! 師弟你咁有見地! 我們等你本人有空上去參加有關Airsoft guns場地wargames活動及給大家一個簡單有影片有相報告! 大家耐心等候你百聞不如一見真實報道!

呀乜手一隻_弟! 請你搞清楚, 你講句 (...師兄的"唔發牌"似乎不甚站得住腳...)! 係你挑戰我或認同我班人, 應該係你自己本人做工課搜集有關資料澄清我們睇法之對或錯, 我們没有義務喂你吃飯...

引用:
原帖由 hendry9881 於 9-7-2018 20:52 發表
大陸邊有(合法)BB埸架???
有背景人士開到埸代表(合法)???
二十幾年前係大陸打AK47! 個武警載人去魚塘就咁射! 問他是否合法! 他回答‘冇事呀,放心射啦!’

同一道理! 上面大把雞叫! 咁係咪叫雞就等如合法!

呢位乜手一隻挑戰正常邏輯就好似: 上去見到好多女人企係K場任你揀, 申手入裙底摸都冇問題重之后開房..完事俾埋貼士都係一千元, 就相信上面嫖妓冇問題呀即係合法!

引用:
原帖由 hendry9881 於 10-7-2018 15:14 發表

行政拘留帽事
條女唔屈你黄腳雞老强就係囉!

以前識一班香港有玩槍廠佬(大把錢), 廠在廣東省區, 有意同當地官員一起搞個Airsoft War game場, 開波時講到天下無敵又話識呀邊個係乜乜有勢力京官大佬乜乜乜, 送完禮就批出十萬尺地足足洗左100萬人仔, 由頭到尾又話中國奥運體育總會乜乜公安呀頭又去參觀靶場paintball場玩.......! 搞完一輪都只係想氹班廠佬落搭建一棟大厦先造室内真槍靶場...再整個室外Paintball場! 跟着再申請取Airsoft guns許可証...! 班廠佬睇到唔對路就表態唔會再搞下去叫停, 跟着班地頭蟲就出聲暗示其實我地有人很做一間公司東主搞Airsoft wargame場, 只要花100萬就可以任玩, 個東主會頂哂所有麻煩事情! 班香港人唔傻但又唔想得罪班人, 跟着洗小小錢叫射箭會班人搞下射箭比赛同無缐電飛機之類活動了事...所以合法Airsoft wargame場應該唔存在, 但上面只要有錢就好多野都可以玩到, 食到及享受得到...

引用:
原帖由 geoprotex 於 13-7-2018 12:39 發表
聽聞內地係有查ip上門抄家服務, 所以個樣打格都無用
自從習老闆坐正捉貪! 係上便某些區市班書記因公眾場合合照影到手上載隻手錶及其家人不論身在上便或本港同海外家人照片有關衣服, 手袋及車輛, 就連坐頭等機位通通收隻到中央情報機關找"所謂專家"分析! 結果不知幾多人革職甚至坐監!

引用:
原帖由 JBL 於 13-7-2018 17:11 發表

抵L死,最好捉光晒佢地就正。
而家班貪官好醒目個個扮清傔! 唔載金絲眼鏡, 載膠錶, 件白裇衫個袋攝住張20元人仔, 唔入酒店食飯.......

朋友在大陸間廠個飯堂裝修一間好靚仔VIP"會議廳" ! 請左班之前係深圳做厨師(因深圳大部分高级飯店以經俾中央打貪部門琴祺)! 專門招呼班政府人員食鲍心鮙肚!

引用:
原帖由 JBL 於 18-7-2018 15:33 發表

我有fan上呢D場做過,D槍唔比帶走,只係場內玩,過萬人仔入一支APS G17......
聽落咪又啲似三十年前我班朋友北上搞真槍靶場參不多! 所謂牌照係班地方人仕發牌(有人咩飛)! 玩到咁上下新人上場因續牌出現問題"原來没有合法應可就要即時拉主持人執笠"啲所謂自己買槍械一鑊過消失哂! 隔一排個場又開翻不過又從新來過! 而家可能會進步啲掛!

發新話題