發新話題

神憎鬼厭特朗普

其實即係變想幫肥佬賣廣告!

在成群左膠之上的特朗普BB同邱吉爾合照! 真係正宗法西斯主義代表!

引用:
原帖由 Dave 於 16-7-2018 10:21 發表
侵侵從商心德,教你如何自己仆親再控告地硬:

文翠珊指特朗普曾建議英國控告歐盟
關閉

英國首相文翠珊接受《英國廣播公司》訪問時表示,早前與美國總統特朗普會面時,對方提議英國不與歐 ...
一個又有錢又有權老闆見談判没有什麼利益時就會發惡用法律途徑去打對家! 反正美國都好唔佬禮EU集團及背后班"西"人!

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 16-7-2018 03:23 發表

拜托。金仔係中國同韓仔出手,美國只有煽風點火/坐享其成的份兒。

奧巴馬搞掂的墨西哥、伊朗、以巴、環保、質易、醫保全部被個傻Trump一把火燒曬!

當然奧巴馬任內支持的茉莉花暴亂令半個世界地震,引內一 ...
條黑鬼推動環保其實背後就想班右翼工業家死! 所謂條例在實際全球環保一點都冇幫助!

全國醫保的确對大眾市民係一件好事! 現實上如果開支佔政府開支大部分就唔應該實行! 條黑鬼目的係殺本土工業家再埋個大地雷俾對家上場踩!

其實民主共和兩黨都係同一類人! 時左又要時右致達到平"行"!

引用:
原帖由 pbay 於 16-7-2018 12:50 發表

唔止英國啦, 成個歐洲都搞到烏煙障氣,
只怪奧巴馬響中東問題猶豫不決, 由得ISIS同聚利亞尾大不掉, 製造大量真假穆斯林難民,
真難民講明唔想去歐洲, 只希望歐美幫手打殘專制俾佢地回國, 假難民當然無你咁好氣,  ...
根本班所謂難民一入到境就夾埋過啲ON9左膠人權组績! 要多數就小數! 第一搞9本土幾千年宗教系统, 跟住入國會拆潵班保首派人仕, 要國會無能就由班金融大鱷背后操控話事! 到時個世界重慘...

1 個讚好! TOP

根本班白豬人來亞洲"找"工廠做代工生產個主要原因?

平成本!

何為平成本?

底税制;
人多及底工支;
工作時間長; (又係冇王管, 惡人話哂事, 工人聽聽話話工作!)
底成本; (開辦費: 平排污費; 平本地運輸費; 平燈油火食費; 平地價; 平物業...)
窮地方人就貪污! 只要洗錢在一個有權力話事人身上就搞掂!

班白豬人只係客人身分! 貨遲送到或者有小小問題就打官私唔俾錢! 就算死都係廠方面!

所以大陸唔做, 周邊國家個個都做!

以前中國入WTO就有白豬做佢個大恩客, 而家打貿戰開関税, 世界工廠可能唔再出現!

我覺得咁下去的話! 香港一定再會發到豬籠入水! 全球最繁忙走私轉口港, 勁過惜日韓戰時期!

家下冇兩億人仔現金係手! 想去大陸周邊比較好小小城市開廠咪洗指意! 去山卡啦地方開廠唔夠兩年渣都冇哂重要倒嘔! 細廠細公司死或等死就一定! 我識間做麵廠係大陸開新廠! 佢話要兩億三千萬人仔!, 如果同一樣廠係泰國只需要三千五百萬港元搞掂! 但都要係大陸開因為內消可以打個和! 利润只係每盒麵搛四毫子所以要用大量搛錢! 都叫做高風險生意!

大陸買塊地唔難! 徤築費唔算叫高! 但係開門做生意申請牌照, 續牌, 定時供水供電之類就... 重未計算乜乜地方法例乜乜洗費...重知冇人仕冇財力唔洗玩!

唔咪簿利多銷! 係要計好大生產量至生存到! 底處未算底! 有廠商講佢地啲食品㡳到一毫/unit利润 !

引用:
原帖由 loveless 於 16-7-2018 22:49 發表
羊毛出自狗身上, 到頭來係豬埋單.
有得簡單直接甘去賺錢, 已經好了不起.
有道理! 咁易搛錢! 個個都係你加承!

發新話題