26 12
發新話題

滑翔傘

滑翔傘

滑翔傘已失蹤2日了,還是沒音訊 ,希望盡快搜救到他 !

其實有冇可能傘被

有冇可能傘被吹到高空, 再出了海, 而不在陸上呢?

個傘咁大,顏又鮮艷,除非隱藏係樹林,否則高空好易揾到。

當日天氣係極之變化大,
其實今年一月時,我係烏溪沙心心沙灘玩緊航拍機時都親眼目到一隻滑翔傘可能因風向比被吹到去海灘,
仲係有下壓風令佢即刻壓了在海灘外,及後見有多一隻滑翔傘跟隨佢過來,
第二隻滑翔傘就隨隨可以降落係沙灘上。

附件

24-7-2018 14:22

24-7-2018 14:22

我是說 會否吹了出海 再跌入海中 ?  

好難講跌左去邊, 有機會佢既手機及人係唔係同一地方, 但如果已經trace唔到手機訊號, 咁應該有機會跌左落水了

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 24-7-2018 03:28 PM 發表
好難講跌左去邊, 有機會佢既手機及人係唔係同一地方, 但如果已經trace唔到手機訊號, 咁應該有機會跌左落水了

https://s.yimg.com/ny/api/res/1. ... hbmRlcjtzbT0xO3c9NT ...
這正正是我的想法

更有可能手機跌了在陸地, 傘卻吹到很遠

剛睇新聞話有個人拍到佢吹左上雲層上面......

冇睇新聞 係連人帶傘吹走左 ?

可能入了結界!

引用:
原帖由 rho837 於 24-7-2018 17:18 發表
可能入了結界!
如果吹左去西貢果邊有可能!

希望唔好比鯊魚食左.

找到了 , 可惜....
RIP

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

26 12
發新話題