28 12
發新話題

長沙灣檢手槍子彈 兩南亞漢被捕

長沙灣檢手槍子彈 兩南亞漢被捕

警方昨晚在長沙灣截查2名南亞裔男子時,在其中1人身上起出 1支手槍,槍內藏有兩粒子彈,警方以涉嫌無牌藏有槍械及軍火拘捕2人。
(西九龍真係「槍天堂」,一星期搜到兩枝;今次枝手槍似山騫PPK)

https://news.mingpao.com/ins/ins ... 00001/1532671398956

呢期黑槍好heat咁喎
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

深水埗成為南亞幫地頭.

今次被捕係兩個孟加拉籍男人。
香港好似返番去八九十年代省港旗兵年代咁,周街有槍……

太古城1支手槍+50飛
之後又shotgun + 7飛
今次又曲尺 + 2飛

香港呢個無掩雞籠又進一步

引用:
原帖由 pbay 於 27-7-2018 15:52 發表
太古城1支手槍+50飛
今次又曲尺 + 2飛

而太陽照樣會升起,
活的照活,
怨的照怨.

引用:
太古城1支手槍+50飛
今次又曲尺 + 2飛

如果話搜到真M2(qcb), G36C, HK416, M110, FN57, AA12, TAR21..... 咁就真係冇掩雞籠!

啲BAR GAY 個啲垃圾槍! 除了‘西’賊用之外...送俾我一定唔會要!

唔怪得剛剛淘D嘢集運落嚟成車俾海關扣查啦

就係班左膠大愛包容! 立法收容班狗屎垃圾! 揓呢班屬於納稅人負資產嘅動物出工海再放火燒船就解決問題!

聽落好有「Sleeping Dogs」Feel。
引用:
太古城1支手槍+50飛
今次又曲尺 + 2飛

究竟世界上還有神嗎?

呢d鎗,睇嚟用途以靠嚇為主

[quote]原帖由 rho837 於 27-7-2018 06:11 PM 發表
就係班左膠大愛包容! 立法收容班狗屎垃圾! 揓呢班屬於納稅人負資產

就是那個 蕉蕉紅

引用:
原帖由 tf141 於 27-7-2018 19:19 發表
呢d鎗,睇嚟用途以靠嚇為主
應該吾係靠嚇 , 可能冇能力買堅一D ,只好求其次.
型號不詳 , 似係加工或自製鎗支 , 同先前自製散彈鎗一樣
可發射真子彈的 , 可以打死人.

回覆 12# 的帖子

南亞之父應記一功

睇最新新聞報道係裝7.62口徑子彈,咁犀利。。。堅定流

28 12
發新話題