25 12
發新話題

美法院准上載3D槍械打印圖紙 槍管組織憂損國家安全

美法院准上載3D槍械打印圖紙 槍管組織憂損國家安全

遲早比呢班美國人害死...

http://news.tvb.com/world/5b5e9922e60383547fe936b9

D罪犯搞咁多3d print不如黑市買
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

不信者恆不信,有立場者唔見棺材都會有立場。

3D打印機貴?台灣FF同人展已經有創作團體用3D打印機印玩具賣,華輝都有得賣部機啦,唔使幾年個價都會降到一般人都買到,大不了夾d錢就得,搶劫集團實鐘意。

冇子彈既鎗係垃圾,但係美國子彈好似咸柑桔咁賣,好易到手。3D鎗無法連射?我印夠十支、二十支微型掌心雷,單發用完就掉,或者下下行刑式近射,睇你驚唔驚?冇人話要你用呢d單飛同AR駁火,對住普通人或者危機感唔夠既人,一支粉紅霹靂炮指住你,你中彈先知佢係堅野。

係老美就咁買支真嘢都唔難,可能print都慳返.
問題在於呢D 3D file 全球開放, 佢就算禁外國IP下載都可以有辨法下載到

3D printer 一千唔洗淘到部返來, 係CHEAP D姐, 但都print到
咁D人自己屋企print到,  只要偷運到1粒子彈返來, 那怕射一發都好, 夠殺死仇家了,
最怕集團式大量生產, 每個門生派一支.. 到時大家最好留係屋企,

就好似上次個保標婆, 成支搶都運到返來, 子彈真係容易好多
上個星期兩單南亞仔, 9mm 散彈乜都有... 你話怕唔怕.

外國買槍零件洗唔洗審查? PRINT支有公差又唔一定安全既槍出黎, 不如買零件砌一支

膠件強度根本唔夠去做關鍵零件
如果要怕
水管都可以用嚟做槍
洗唔洗禁埋?

就算真係禁上傳3D檔, 自己畫都唔係難事, 你禁得幾多?

引用:
原帖由 RCOOH 於 30-7-2018 14:11 發表
不信者恆不信,有立場者唔見棺材都會有立場。

3D打印機貴?台灣FF同人展已經有創作團體用3D打印機印玩具賣,華輝都有得賣部機啦,唔使幾年個價都會降到一般人都買到,大不了夾d錢就得,搶劫集團實鐘意。

冇子彈 ...
而家已經買到, 一千唔洗一部出膠式打印機,
三四千左右有光固化打印機, 精準度更高
係華輝賣得貴姐.

引用:
原帖由 ayaka 於 30-7-2018 14:33 發表
外國買槍零件洗唔洗審查? PRINT支有公差又唔一定安全既槍出黎, 不如買零件砌一支
就算買到散件合體,係冇鎗械技術之下同單發手拉雞冇大分別。美國犯罪鎗之王唔係乜星物星,唔係角落,係HI-POINT,200美金,準唔準jam唔jam唔緊要,打得響就得。

3D鎗個圖,只要對方唔係玩野,print出黎就可以自己砌模型,打點22、點38呢d弱裝彈危險有限。200美金夠print幾多支?有IT人幫手仲可以度手訂造。

去買鎗,你就算用現金,都會比cam影到你空手入買野走,用信用卡仲死,3D鎗係屋企自己砌,最多就係膠粒來源會被周到。隊低一個,物理地燒(左支)鎗,一鎗唔中就第二支,或者用雙飛掌心雷,咁細支仲有火藥渣助燃,容乜易毀證。

況且,3D打印唔焗限於膠,金屬打印機已經開始common,到時情況只會更pk。

其實唔止3D Print可以做槍
https://www.youtube.com/watch?v=3RW-yg8rwRY

唔好太神化3D printer

1. 容易
2. 平

1+2 永遠係好事與壞事既觸發點.

一盒笨大高達模型,同一堆莫名其妙既散件,都可以砌成一部高達,問題係,前者絕大部分人都砌到,後者絕大部分人都冇頭緒。

水管同廢鐵唔係扔埋一齊落d shake shake粉就成鎗,要搞清楚機械結構,要焊要裁,去街邊捉個廢青問佢識唔識用沙輪?問下打劫便利店既道友識唔識燒焊?問下賓賓識唔識整機械?

3D鎗一板野印出黎,有基本智力都砌得掂而且打得響,而且,重申一次,只要對方唔係靠害,照圖印既都已經有人預先同你驗證過,但由零開始全自製既,你要靠自己去驗,每次製造結果都可以有分別,炸斷手指自己負責。

唔怕明, 最怕暗.
深謀遠慮定意氣用事, 一槍就夠..

引用:
原帖由 loveless 於 30-7-2018 15:55 發表
唔怕明, 最怕暗.
深謀遠慮定意氣用事, 一槍就夠..
呢句可以套落警察 /罪犯/ 合法持槍美國市民/恐怖份子度
好有深度
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 RCOOH 於 30-7-2018 15:40 發表
一盒笨大高達模型,同一堆莫名其妙既散件,都可以砌成一部高達,問題係,前者絕大部分人都砌到,後者絕大部分人都冇頭緒。

水管同廢鐵唔係扔埋一齊落d shake shake粉就成鎗,要搞清楚機械結構,要焊要裁,去街邊捉 ...
唔好忘記槍要用到唔少彈弓
而彈弓並唔係𣗖準件
識得配返彈弓都已經唔係你講廢青道友水平啦

仲有, 可能ching未用過3D Printer
3D Printing而家仲未係你print份文件咁簡單
當中好多參數要識
到你識整咁多野
仲係唔係你講廢青道友水平呢?

一支標準既3D單發手鎗:

除撞針外全膠,包括hammer連彈弓。

25 12
發新話題