65 12345
發新話題

其實而家後生一代多唔多打wargame/玩氣槍?

其實而家後生一代多唔多打wargame/玩氣槍?

都有一排冇上黎睇野, 黎睇返發覺呢兩年港台討論區好似比好幾年前冷清,
其實係味代表少左新人加入,大多數得返舊人繼續玩落去
最記得以前啱興gbbr大家追post傾野無論新舊人都好多,
再早d興意粉槍ptvv國狗等等都有討論氣氛晚晩3台人多傾計
近呢兩年個隔離瓜左台灣個邊又好少人開post,連唔少舖頭又大搬遷,
其實係味難再有返以前打wargame/玩氣槍熱潮

其實我覺得d老 seafood 成日寸77都係其中一個原因

我覺得越來越多新野玩喎
不過錢就一定係一個好大既因素

是旦一支gbb都2k幾 - 4k,愈玩愈貴
加上有班人成日開所謂新手團,實質係凌辱新手
想玩既人,玩一次就驚左

錢係一個因素,但人腳先最重要。我自己有時都要分開同唔同GROUP GE 人玩。有公司同事/以前讀書識落GE朋友/有時傍住朋友JOIN GAME玩等等。出過事個幾次都係傍住朋友JOIN GAME玩。衰D講,有D SO CALL老手似黎鞭屍發洩,多過ENJOY場GAME/識新朋友。
最離譜個次聽過有人話,"唔痛邊好玩"。我聽到都嚇一跳,你話新手想JOIN,黎租裝第一次打GAME,仲點會想INVEST落去玩?
By the way, 依家要執一SET CQB手槍GAME用GE GEAR,其實唔貴,around $3000-3500就very ok。

附件

DSC_1090 (Small).JPG (76.77 KB)

2-8-2018 04:56

DSC_1090 (Small).JPG

DSC_1099 (Small).JPG (63.56 KB)

2-8-2018 04:56

DSC_1099 (Small).JPG

回覆 2# 的帖子

我認同老手既指導方法有問題!

回覆 1# 的帖子

打wargames又熱裝備又重仲要去到新界打一日。以前後生覺得冇所謂,現在一個月一次都有點吃力!
不過我個人見現在打Wargame, IPSC都係裝備show!

竟然有「凌辱新手」嘅事!?
等我搵日扮新手Join新手團去凌辱番班老鬼轉頭先!
(鬼畜系Level Up)
引用:
原帖由 lekch 於 2-8-2018 02:00 發表
是旦一支gbb都2k幾 - 4k,愈玩愈貴
加上有班人成日開所謂新手團,實質係凌辱新手
想玩既人,玩一次就驚左
究竟世界上還有神嗎?

打wargame一向都係燒銀紙,人就真係大問題,尤其是啲老 seafood 講嘢都九唔搭八,講到又地下世界又江湖恩怨,真係搵鬼同佢玩。
---
打wargame 裝備可以好簡單,好似我咁 暴食別西卜 只有我突破等級這一概念。一副鬼面罩,一把值二枚銀幣黑劍,月黑風高狩魔物滿足飢餓感。

6 個讚好! TOP

唔係唔多人打既, 只係愈玩愈小圈子姐, fb約戰, 岩打既就開whatsapp gp或者tg gp, 唔洗再經討論區問人, 大部份都可以係gp即問即答又唔洗等

有冇諗過其實係論壇熱潮不再....

最大戰力/熱情係學生時代
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

回覆 12# 的帖子

放學上山打野戰!

回覆 11# 的帖子

每日上線人數2,3百左右!其實我覺得係夏天太熱所以少人打,到秋冬又會多返人打!

今日真係人品大爆發,一曰有6 Like ,真係唔秀裝備唔得。
---
炎夏小清新,兩對小眾白飯魚,褲仍然係D的二次方。

附件

2-8-2018 09:42

2-8-2018 09:42

65 12345
發新話題