發新話題

青年立法會外藏1.1J氣槍,被控無牌管有仿製火器

幾年前睇過個節目, 英美兩邊法律界討論美國獨立/獨立宣言既合法性.
我喜歡睇歷史, 有冇其他意思連我自己都費Q事諗.

歐洲有些國家將納粹、新納粹(包括同納粹有關的象徵物品)列為非法,因為歷史上納粹主義犯下反人道罪行,這是已經發生的歷史,與言論自由無關。
但言論上提出獨立分離主張,這只是政見的表達,即使與憲法有抵觸,也不應該有罰則,否則就是以言入罪;言論,須要直接導致暴力或恐慌,才可以視為非法。

2 個讚好! TOP

引用:
原帖由 bennytsang16 於 11-8-2018 14:07 發表
歐洲有些國家將納粹、新納粹(包括同納粹有關的象徵物品)列為非法,因為歷史上納粹主義犯下反人道罪行,這是已經發生的歷史,與言論自由無關。
但言論上提出獨立分離主張,這只是政見的表達,即使與憲法有抵觸,也不 ...
東歐有D前共產受害國, 都開始同反納粹一樣禁止共產主義宣傳
講殺人同反人類罪行, 納粹日帝加埋, 連共產既車尾燈都見唔到

2 個讚好! TOP

https://www.google.com.hk/amp/s/ ... /amp/world-44437918
麻煩你落番個井度,唔該。
引用:
原帖由 MG-42 於 12-8-2018 06:01 發表

咁大個北美洲既原居民印第安人殺剩幾多?  唔中肯好難令人信服 , 全球反美帝示威你又當睇唔到冇count , 今日全球反納粹,反共加埋真連反美帝主義尾燈都見唔到了, 你新聞有冇見過有全球反共示威?   係時候走 ...
究竟世界上還有神嗎?

萬用標題

嘩,你好_____呀,響呢度得你一個自我感覺良好咋!

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 MG-42 於 12-8-2018 06:01 發表

咁大個北美洲既原居民印第安人殺剩幾多?  唔中肯好難令人信服 , 全球反美帝示威你又當睇唔到冇count , 今日全球反納粹,反共加埋真連反美帝主義尾燈都見唔到了, 你新聞有冇見過有全球反共示威?   係時候走 ...
就算取個進取既數字, 天花病死既都入埋白人數, 美洲原住民死左2500萬, 一個大躍進三年就羸晒, 呢D咪超英趕美囉.

仇美? 習大大全家唔好(手羅)美帝盟國既護照, 就有人信個世界真係仇美啦.
唔好話無得揀, 咁大個強大盟國俄羅斯, 有幾多個共產黨裸官D家人係(手羅)俄國護照架

1 個讚好! TOP

嘩,好有學識喎!「狸假虎威」係乜典故呢?咁「狐假虎威」又係點解呢?
學人拋書包又丟架收場,連條褲都自動消失埋。自稱「中國人」的你,連成語都唔識,核突到呢。
引用:
原帖由 MG-42 於 13-8-2018 04:59 發表

又想用狸假虎威 ??  但佢最後都冇更好既建議...

唔好幼稚啦... 講緊呢個post, 唔通我又o係度講你貿戰post比人除緊褲咩? 我唔會囉
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 MG-42 於 13-8-2018 04:59 發表

又想用狸假虎威 ??  但佢最後都冇更好既建議...

你唔好一而再丟架啦,好嘛?
下下要餵埋你食咩?
定選擇性失明?

點射法唔係我建議架
係我基於少少認識而講
而呢少少認識唔係睇tbb或者自己幻想出黎

吓?你想罵戰升級啊?乜嘢叫奶阿公鞋底?你加入呢度可以唔尊重個Forum㗎?你而家丟架到要阿公第二次開聲?
引用:
原帖由 MG-42 於 13-8-2018 08:06 發表

你最叻就幫呀公奶鞋底   應該頒個鞋油章比你

你個人真係矛盾... 自己話人冇資格批評人 , 但你又有冇資格批評我 , 你重未回答我 ?  

究竟世界上還有神嗎?

發新話題