發新話題

[others] 大陸野預左比人講價?咩理論?

大陸野預左比人講價?咩理論?

老老實實,我覺得家下D人真係好得意
我記得之前有師兄講起買賣版既怪人怪事,我都提過,估唔到我又遇一個

事緣我賣支MP5K,300蚊

結果又走出一個"大陸AEG就應該預左比人壓價"既奇人出黎
V記都係大陸廠黎,E&L都係大陸廠黎,好多所以make in HongKong都係大陸廠做件黎香港裝,係咪都應該比你壓價?
我接受議價,唔係代表老馮比你講,好聲好氣留面比你,洗唔洗我直接比粗口叫你躝斯?

引用:
原帖由 gtoray 於 20-8-2018 21:26 發表
我又唔覺佢錯曬
我都冇話佢唔應該議價,老實我預左比人講,但我唔鍾意果種大陸野就應該比預左比人講既態度姐

引用:
原帖由 loveless 於 20-8-2018 21:36 發表
還價未必會撻著人, 但出價打多隻字都懶, 某程度上即係傳遞出一個希望不勞而獲既心態.
完全正確呀loveless師兄,完完全全講左我既感受出黎
可能我post出黎時有D勞氣,但我當下感覺就係咁

同我交收過既可能都遇過,有時一百幾十,我就時間平比你有乜所謂,
喂你一句唔該都冇,還個半價,重要個理由係大陸野就應該比壓價,唔好意思啦我真係賣左比你我個心唔舒服

引用:
原帖由 reniless 於 20-8-2018 21:57 發表
唔關大唔大陸野事,係人都想執死雞最好唔駛錢。
有一年鞋患直情氾濫成災,冇計之下答應老虎清走4k以下鞋靴。老虎好得戚話試下
試下之後?

引用:
原帖由 reniless 於 20-8-2018 22:12 發表
冇留意到食字,已改。

---
冇事搵事嚟搞係指老虎留自己電話做聯絡,煩到完全影響工作同日常生活。個世界邊有咁多好人啦,有就唔駛嫁畀我啦(畀我呃到)。
我擺左重點喺最後一句

然後腦裡出現左敵視你果句happy ever after

引用:
原帖由 媽屎 於 21-8-2018 16:30 發表
講價唔係問題, 不過好聲氣少少
有D友咩都唔講, 你放$1000佢地直接打$500
我講常唔會覆佢地, 真係X佢都費X事
引用:
原帖由 2slow 於 21-8-2018 16:49 發表

同意, 真係X佢都費X事, 回佢即係降低自已level
我個人火氣大,以前重火,可能已經鬧左人,我都知係我死穴,不過我成日覺得你尊重人人尊重你,可惜個社會唔係咁

引用:
原帖由 tonyecl 於 21-8-2018 22:44 發表
講價係你情我願既, 但就自己標準黎講覺得講價唔應該超過7折,賣方肯平太多我都唔敢買;一開口就半價一折果班, 簡直浪費自己打字同人地睇既時間,有心買就唔好咁少家啦,比得呢d 價出黎根本唔係想要支野,只係純綷貪 ...
老實講,我覺得你要講價OK,態度好合理既,冇人會話你,最多係講返不議咁
一開聲就斬一半,重要整句大陸野預左架啦,咁我真係免費送比學生仔玩都唔益你

發新話題