發新話題

[WA] 專業贏彈匣

專業贏彈匣

請問大家除咗mws系統外,有冇見到或知道専業贏新出比wa嘅m4甲,佢個網站淨係話就快

果個post唔係十九幾世前嫁啦咩

其實呢個年代點解D人仲玩WA?
No offence。學術性研究

引用:
原帖由 pmcoperator 於 22-8-2018 16:55 發表
其實係唔捨得支井記冇甲玩,其餘ar系統已經全部玩到落到塲

引用:
原帖由 pmcoperator 於 22-8-2018 16:55 發表
我諗原因不在乎多件多款/有平有貴/玩開又無意欲重新投資轉系統繼續玩等等問題,就好似出左馬記Z系統仍然仲有人投資其他同款舊系統一樣

就好似愛快75到而家都仲有人揸緊一樣

引用:
學術性研究要提出自己同過去學者曾經發表

有d槍款得WA system先有,無得揀

引用:
原帖由 pmcoperator 於 2018-8-22 16:55 發表
整過一次WA匣,想掟隻匣出街

引用:
原帖由 屈濕 於 23-8-2018 09:08 發表

整過一次WA匣,想掟隻匣出街
而家玩wa系統既應該冇咩人仲想用原裝設計個款
其實WA個系統改裝大蛇份撞針座用方仗夾已經有顯著改進,
再唔係自己車長支撞針令佢唔好90度放hammer都有改進, d夾就唔一定要切氣片了

引用:
太多師兄成手WA系統野, 零件款式亦係最多
而且WA系統tune完之後, 性能上都未至於唔用得

引用:
原帖由 等放工 於 23-8-2018 17:29 發表

太多師兄成手WA系統野, 零件款式亦係最多
而且WA系統tune完之後, 性能上都未至於唔用得
始終新野一定有地方比舊野改進,所以以今時今日角度再入手就未必優先考慮好以WA呢d早期系統係人之常情,不過另一個角度就係佢d野副廠越賣越平又多選擇,二手有時見到d幾抵玩如果你會改裝例如磨煲改彈弓換hopup,咁佢未必比而家新野性能低(馬記呢d出眾性能另計)如果專勝夾有方仗咁上下氣化(其實最好直接加個切氣片)咁樣隨時多返人玩

引用:
原帖由 gainax 於 2018-8-23 13:16 發表

而家玩wa系統既應該冇咩人仲想用原裝設計個款
其實WA個系統改裝大蛇份撞針座用方仗夾已經有顯著改進,
再唔係自己車長支撞針令佢唔好90度放hammer都有改進, d夾就唔一定要切氣片了
隻豬皮匣唔是我的,成隻匣都冇事,就係input valve漏氣,我又未搞過WA系匣

引用:
原帖由 gainax 於 24-8-2018 15:48 發表

始終新野一定有地方比舊野改進,所以以今時今日角度再入手就未必優先考慮好以WA呢d早期系統係人之常情,不過另一個角度就係佢d野副廠越賣越平又多選擇,二手有時見到d幾抵玩如果你會改裝例如磨煲改彈弓換hopup,咁佢未 ...
紿終彈夾切氣係好無效率又易壞, 諗計令WA系統用到方仗夾仲簡單, prowin出得, 都唔會平
iron係有出過一隻還OK既WA匣, 外觀上同KA二代好相似,
我果隻試落氣化上係OK, 但入彈嘴/彈弓果度有問題

WA系統依家都係比求真/老手/執抵玩野既玩家多
因為除左外件, 幾乎無抵玩既新品可以買, 唯一仲出好多果個牌子, D野無半價都唔值得買
肯買新野既朋友都係揀方仗/馬記, 仲抵玩仲少鑊氣

引用:
原帖由 等放工 於 24-8-2018 16:36 發表

紿終彈夾切氣係好無效率又易壞, 諗計令WA系統用到方仗夾仲簡單, prowin出得, 都唔會平
iron係有出過一隻還OK既WA匣, 外觀上同KA二代好相似,
我果隻試落氣化上係OK, 但入彈嘴/彈弓果度有問題

WA系統依家都係比 ...
切氣結構其實唔止WA有用,印象中ksz都有只係做埋份撞針座到
WA直接唔用切氣片都打得,只係因為撞針一扑即縮後冇延長出氣令blowback力度減弱feel落唔夠爽快,
個人改過支大蛇,粗略睇過其實佢只係改左撞針組類似wa系統,但就唔需要切氣結構仍足夠供氣令bolwback爽快,所以只要WA系統跟返佢既撞針組運作方式就一樣可以有咁既表現了,
而WA同大蛇撞針既分別,印象中無記錯既話結構最大分別好似只係加長左,咁既話即係wa系統加長支撞針理論上有同樣效果唔洗用切氣片
直接改大蛇份撞針組去wa系統到其實應該ok,但有機會要用返佢hammer同板機組先fit,因以前舊蛇用wa切氣組升新撞針組要換埋火控,所以又係成本問題當初我冇搞到,或者睇下有冇機會diy車到支加長撞針或直程有廠出套新撞針組再算,現時WA系統用返佢切氣片加落方仗夾應該係快捷又好打過而家d副廠夾了,唯有睇下專業勝利有冇驚喜

發新話題