16 12
發新話題

都話一定玩呢啲㗎喇

都話一定玩呢啲㗎喇

究竟世界上還有神嗎?

正常! 講多無謂! 取貨到手最實際!

合理操作...貼下其他國家牌即可照入不誤,玩法不是唔要美國豆,而係要加美國關稅做個「姿態」...美國豆商都要食飯,等侵侵解決問題不如自己解決,
總之運輸成本不要貴過關稅就得
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

又話入巴西豆既 ?

究竟世界上還有神嗎?

又咁(橋)? 現在阿根廷貨幣唔係幾妥咁.
新聞來自now tv:
https://news.now.com/home/finance/player?newsId=318602&home=1

不宜將兩件事相提並論,因為和「今次報導」並沒有直接關係。
現在阿根庭的角色係轉口商,甚至係後期加工廠。只要稍微加工,C/O即時變咗阿根庭,仲有水位走。
而阿根庭本身相信係收美金出貨。
引用:
原帖由 kornhill401 於 31-8-2018 13:36 發表
又咁(橋)? 現在阿根廷貨幣唔係幾妥咁.
新聞來自now tv:
https://news.now.com/home/finance/player?newsId=318602&home=1
究竟世界上還有神嗎?

呢個時候,令我諗到,當奴叔叔果句..有國家操控貨幣(下跌),而得益..
利申:我唔識經濟學,現在,所以唔知那一國家得益呢?
請C Hing們多多指教.

引用:
原帖由 kornhill401 於 31-8-2018 14:49 發表
呢個時候,令我諗到,當奴叔叔果句..有國家操控貨幣(下跌),而得益..
貨幣exchange rate低有利出口, 因為其他國家可以用較平既價錢入貨
好似早幾年日元6算, 買枝馬記都平左

引用:
原帖由 kornhill401 於 31-8-2018 14:49 發表
阿根廷唔係下跌, 係自由失控跳樓

委內瑞拉直情插入地芯。
引用:
原帖由 loveless 於 31-8-2018 18:00 發表

阿根廷唔係下跌, 係自由失控跳樓
究竟世界上還有神嗎?

巴西、俄羅斯產量本身其實唔大,質素更加劣於美帝貨。結果又係要巧立名目入「阿根廷」加工的美帝貨。
引用:
原帖由 pbay 於 31-8-2018 12:22 發表
又話入巴西豆既 ?
究竟世界上還有神嗎?

地球係圓,仲有分南北半球。

引用:
原帖由 gabriel_wong 於 31-8-2018 17:07 發表

貨幣exchange rate低有利出口, 因為其他國家可以用較平既價錢入貨
好似早幾年日元6算, 買枝馬記都平左
咁...照計佢未有著數,但佢阿根廷,好似好驚咁,係咁加息補救個市. Thx for sharing.

引用:
原帖由 48191 於 31-8-2018 19:27 發表
委內瑞拉直情插入地芯。
委內瑞拉同大陸張石油合约 ! 大鑊!

16 12
發新話題