24 12
發新話題

男人最痛∼算這種∼♬

男人最痛∼算這種∼♬

魔鬼魚尾倒刺有毒,個人條J都唔知仲有無得醫。

中國版 Steve Irwin!

引用:
原帖由 rho837 於 7-9-2018 00:05 發表
中國版 Steve Irwin!
級數吾同,人家剌正心臟,佢鉤到 jer jer!

睇張相見唔到拮住?

引用:
原帖由 gtoray 於 7-9-2018 05:26 發表
睇張相見唔到拮住?
文字話佢條 jer jer 係比尾部四周長出倒剌勾住。

引用:
原帖由 hang2 於 7-9-2018 10:13 發表

文字話佢條 jer jer 係比尾部四周長出倒剌勾住。
明曬

我經常去沙灘游水,水母見得多,魔鬼魚,影都未見過.
佢今次真係要買'六合彩'了, Thx for sharing.

小學時喺石灘釣魚見過魔鬼魚撲出水面,同啲同學講就冇個相信,又話魔鬼魚係深海魚無可能會見到。
---
個陣時都見過有艇家兜售魔鬼魚,10蚊件斬件賣啦。

魔鬼魚係香港水域常有人釣到
因身體外型,要經過鬥智鬥力先釣上來,過程好好玩
釣上黎多數冇人要,放生多。其實魔鬼魚幾好味,以
前係錦上路一家郊外泰國餐廳,叫過一分炭燒魔鬼魚
味道一流

椒鹽燒魔鬼魚好好食嫁

覺得魔鬼魚魚肉好腥臭,
自己就唔會去烹煮。
十幾廿年前好流行魔鬼魚銀包,
如去泰國旅行會係手信首選。
---
魔鬼魚皮真係好耐磨耐用,又唔易變形。
有個B牌散錢包用咗6-7年真係襟用,
有時就咁扌羅住個散錢包,
袋埋張身份證就落街市買餸。

附件

7-9-2018 16:46

7-9-2018 16:46

見過一位大陸客屋企咪有一大塊圍身板用一塊塊蒲魚皮造! 洗左佢十五萬!

引用:
原帖由 reniless 於 6-9-2018 21:44 發表
魔鬼魚尾倒刺有毒,個人條J都唔知仲有無得醫。
通常武俠小說d主角身中奇毒死唔去之後就功力增強天下無敵

引用:
原帖由 geoprotex 於 7-9-2018 17:20 發表

通常武俠小說d主角身中奇毒死唔去之後就功力增強天下無敵
嘩  咁要考慮下,忍一時之痛

24 12
發新話題