發新話題

台鐵翻車:死者分布車頭車尾 四肢盡斷折

引用:
原帖由 Dave 於 22-10-2018 02:43 PM 發表

係係係,多謝寶貴意見
佢D立場眀確,方向清晰,實在超越大衆智慧。

引用:
原帖由 jeffreywo 於 22-10-2018 23:13 發表

佢D立場眀確,方向清晰,實在超越大衆智慧。
有些人吃飯拉屎都總要分民主和共產,生活整天就只為這些事喜怒哀樂,可憐也。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

我有個朋友遲到<30分鐘沒上車,留番條命

引用:
原帖由 cccarlos 於 23-10-2018 10:04 發表
我有個朋友遲到
執番身彩
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 jeffreywo 於 22-10-2018 02:47 發表
硬要將意外與政治拉上相關係,眼光之狹窄,實在相當可憐
如果開返個'政治特區'讓喜歡談論政治的C Hing,大發偉論,暢所欲言.是否會好D呢?
但要好像買賣二手區咁,立下規範.不得在政治特區以外.提出政治性言論.
初犯,禁言7天,再犯14天,再再犯,永久禁言.

回覆 20# 的帖子

到時只會有人發主題帖,但冇人回帖的境象。
---
如設有政治版的話,
我係連標題都唔會去睇。
我係死宅,唔係維園阿伯。

引用:
原帖由 reniless 於 23-10-2018 12:13 發表
---
如設有政治版的話,
我係連標題都唔會去睇。
我都係見有C Hing因雙方在政治立場而吵架,引至禁言.
因他們以前值得參考的post,都會消失埋.實在是我們的損失.

其實呢單野一出,在下就估到又有人會拎返高鐵單野黎鞭屍
只係估唔到第一個出聲的居然不是P牌

引用:
原帖由 reniless 於 23-10-2018 12:13 發表
---
如設有政治版的話,
我係連標題都唔會去睇。
事實證明,要講政治,限唔限區都會講政治。
香港人壓力大,經常要睇笑片,但就連笑片都有政治,問你死未。

希望大家回歸事件討論

引用:
原帖由 jeffreywo 於 22-10-2018 23:06 發表

https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/JR福知山線出軌事故
JR系防撞系數一向都唔高 況且JR係通勤列車 同普悠瑪快車冇得咁對比 係類比就新幹線講下仲有意義 定係師兄見到日本有關嘅嘢出事就特別有感受 然後就天下烏鴉一般黑之類⋯⋯

引用:
原帖由 LCH925 於 23-10-2018 14:33 發表
其實呢單野一出,在下就估到又有人會拎返高鐵單野黎鞭屍
只係估唔到第一個出聲的居然不是P牌
冇辦法 意外係就係度度都會有 但係當年個情境真係太震憾 無論係件事定係事後嘅事

引用:
原帖由 nathan852 於 23-10-2018 15:45 發表

JR系防撞系數一向都唔高 況且JR係通勤列車 同普悠瑪快車冇得咁對比 係類比就新幹線講下仲有意義 定係師兄見到日本有關 出事就特別有感受 然後就天下烏鴉一般黑之類⋯⋯
JR東/西都有事故館記錄嚴重事故, 引以為鑑
(手羅)日本黎同D出事之後急於毀屍滅跡既例子黎比, 根本假仇日高級黑

講緊行車安全,就轉去講車產何處;講緊車產何處,就跳去事後處理,呢d就係典型混淆視線。
係法律界,叫控告錯誤;係歷史學界,叫舉證無關;係文憑試,叫離題。
即係一條青眼究極龍,要三條青眼白龍召出來,一條還一條。有D人就一條當三條咁用

講返溫州,講到毀屍滅跡似層層,40死192傷已經唔算細數,傷亡比都算合理,有懷疑都只係有懷疑,始終都係冇證據。
話死左千幾果D,一係就有罪推定,一係就家傳絕學問米,一係就係CIA 任職東亞地區情報部。
再唔係就MSS叛徒出黎的中國版斯諾登。

發新話題