發新話題

[Marui] Glock 19 Gen 3 (10 月 25 日發售)

$900有找
引用:
原帖由 jn_jona 於 27-3-2019 19:28 發表
依家跌返價未?

引用:
原帖由 marui 於 16-3-2019 21:35 發表
....韓仔套鋁slide唔知有聲氣未
仲未番貨?
得頭一水之後就冇 ?

已經有支馬記g17, 見大家都話g19好,其實兩支有乜大分別?
thx

我無17,兩枝上手睇差不多重,感覺19重一點點,岩岩試左19,4排彈,覺得好直,準,後座ok,細枝易

我想請教下支19點改可以大力d,再保持準成度

改精密管?印象中好似未有太多內件出

回覆 424# 的帖子

thx

彈匣都想問下買邊個好,依家太小彈了,而且唔知其他glock匣用落19度有無分別[,定係買最長匣好呢quote]原帖由 BLSK 於 27-3-2019 23:39 發表
改精密管?印象中好似未有太多內件出 [/quote]

我用返17匣再配匣底,三十幾粒夠曬

17匣有30幾粒?師兄想問有圖睇嗎?匣底
引用:
原帖由 BLSK 於 28-3-2019 00:41 發表
我用返17匣再配匣底,三十幾粒夠曬

搜尋一下magazine extension for TM g-series 之類字眼應該就會找到很多
雖有不同牌子但應該都係差不多,買一款你覺得靚仔的吧
留意一下有啲產品係純裝飾沒有加彈加氣功能,會寫明functional版本之類字眼
不過目前好似只有出俾17匣,19好似未有住

引用:
原帖由 boy1420 於 27-3-2019 21:48 發表
已經有支馬記g17, 見大家都話g19好,其實兩支有乜大分別?
thx
Glock 主要有分 3 代

第一代 Glock 26, 馬記第一定二支手槍,飛機較細,冇乜後座,性能普普通通
第二代 Glock 17/22/34, 最常見款, 飛機 size 中等,舊本上大部份 G 系係係 base on 呢支發展,最大優勢係改件第 2 多既手槍,而且係贏第 3 位 M&P 幾條街 (HiCapa 係第 1)
第三代 Glock 19, 基於 Take Down Lever 移左位,所以內件順手(?)大幅改進過,主要分別係中身同 hopup 座有改良,定管做得比之前好,飛機係馬記最大級,打起黎好爽快,後座力比 G17 換金身仲大,即使係原裝膠身都大幅強化過,我自己打左 1 包彈都未有事 (Glock 17 膠 slide 十零廿匣就爆),而加轉左金身再打多 1 包彈都仲好精神乜都冇換過。但相對因為改良過,所以好多件都唔用得返 G17, 但前後西,hammer 組同匣係共用,基本上 G17 啱用既匣 G19 都啱用

如果你而加叫我簡,我一定係簡 G19, 除非你有 D 款係一定要 17/34 有有出 (如 RMR cut)

最近拆左19個mag release出黎睇, 發現唔同數
原來19下身個mag release窿改高左, 而mag release鎖匣個平面改低左

1 個讚好! TOP

改左撈化LOKI SLIDE

附件

28-3-2019 12:31

3 個讚好! TOP

發新話題