發新話題

[Marui] Glock 19 Gen 3 (10 月 25 日發售)

回覆 7# 的帖子

Thanks ching! 咁就要買黎玩下!

希望到時有齊牌子既師兄會出POST對比下 馬記 ,KJ ,WE ,VFC V1 ,VFC V2 既BLOWBACK

睇下15MM飛機BLOWBACK係咪真係正好多

引用:
原帖由 年少無資 於 11-10-2018 14:01 發表
¥15800,成1100港幣
計返一樣係 15800 yen 既 G22 槍街賣 920,16800 yen 既都係 980, 預期呢支會喺呢個 range 內吧

引用:
原帖由 horenhim 於 11-10-2018 14:29 發表

19槍管同sight radius有點短, 不過也可以一戰的
G17地位難以撼動呀
就睇下佢個新內構會唔會彌補到短左既劣勢~ 不過 G17 太多補品呢點有排都未追到

引用:
原帖由 mkmonkey 於 11-10-2018 21:37 發表
打 IPSC 唔係應該用 Glock 34 ?
如果打 Production 既話 G34 過長用唔到 > 用返 G17
打 Standard / Open 既話反正都係改槍 > G34 貴 G17 一舊水 > 用返 G17 改

引用:
原帖由 Kwind 於 12-10-2018 00:04 發表
希望到時有齊牌子既師兄會出POST對比下 馬記 ,KJ ,WE ,VFC V1 ,VFC V2 既BLOWBACK

睇下15MM飛機BLOWBACK係咪真係正好多
其實 09 年打後既新槍 (唔計炒冷飯系列),即係由 FN57 開始就已經係用 15mm 飛機
所以馬記十年黎都係話乜乜大口徑飛機,其實根本全部新開模既槍都係...
係近年其他廠先開始鬥大,而又真係有大過馬記~

睇評論話 Blowback 力度同感覺似同廠 USPC,USPC 細支所以個 Feel 好札實,希望 G19 更好~

引用:
原帖由 no-name 於 12-10-2018 09:59 發表

其實 09 年打後既新槍 (唔計炒冷飯系列),即係由 FN57 開始就已經係用 15mm 飛機
所以馬記十年黎都係話乜乜大口徑飛機,其實根本全部新開模既槍都係...
係近年其他廠先開始鬥大,而又真係有大過馬記~

睇評 ...
馬記D手槍如果計FN57打後0個D...我只買過一把USP COMPACT...如果似USP COMPACT的話又真係正喎...不過我支USP COMPACT買返黎擺左年幾見冇廠出下身就賣左了

回覆 17# 的帖子

如果VFC v2執順晒,冇出現任何QC問題,Blowback力度應該會小勝Marui19

10月尾就等馬記G19同 Red Dead Redemption 2, 完

回覆 13# 的帖子

冇計
得吉打有GEN 2 Frame
希望用到喇

回覆 24# 的帖子

完全一樣諗法
估唔到有red dead同好

其實ksc真係咁差?我用咗prowin glock甲都打得好爽吖

引用:
原帖由 no-name 於 12-10-2018 09:52 發表

如果打 Production 既話 G34 過長用唔到 > 用返 G17
打 Standard / Open 既話反正都係改槍 > G34 貴 G17 一舊水 > 用返 G17 改

原來有咁既考慮 ...

多謝指教!

槍12,798円,匣2,575 円
HKD~900,180
(15980官網建議價)

引用:
原帖由 alvin155 於 13-10-2018 13:33 發表
其實ksc真係咁差?我用咗prowin glock甲都打得好爽吖
KSC把聲清脆,blowback都幾紥實,同其他牌子手槍擊發感覺都有小小不同,個人感覺

發新話題