發新話題

[Marui] Glock 19 Gen 3 (10 月 25 日發售)

引用:
原帖由 BLSK 於 2-11-2018 15:33 發表
已經有人整緊鋼slide啦
是說在FB貼出收槍2天已經在生產, 但沒有樣辨照那生產商?
如果是...
槍街花邊消息.... 那根本不是 Marui 滑架來的, 到現在為止實際未開始做,
不過, 另有消息鋼滑架已有其它廠家在計劃做, 要玩的可以等多等比較比較.

引用:
原帖由 BLSK 於 24-11-2018 01:10 發表
戰術貓出左鋼slide 一套兩管,一有牙一無牙,連埋一套真數西
好似三千三

但唔知slide內位同內外管固定方式係咪跟返19定行17系統
師兄在那見以上的消息? 他們 FB 好像未見有更新.
賣得 3300, 估計滑架內位及壓管方式應該跟足返馬記 19 吧.

引用:
原帖由 ayaka 於 24-11-2018 13:10 發表
馬記19條slide 內側有軌道guide 條外管跌管,唔知cnc 做唔做到呢
做不到應該不用那麼貴吧, 就是"派"的鋼馬記 G17 滑架套件, 之前在槍街見也是2000.

引用:
原帖由 sam524 於 24-11-2018 13:10 發表

好似話琴日個post比飛屎卜剷左
啱啱重新出左post
我錢已備
要玩鋼野, 個人經濟能力有限, 只能等窮人救星"吉打", 希望他們會出.
就是要買呢套, 師兄可以等"炸彈手"牌出, 上次 HK45CT 的滑架平近1000元,
反正也是同一廠的產品, 而且第二批生產技術成熟D, 效果應該更理想.

Deleted

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 24-11-2018 13:37 發表
據小弟認識的兩位業內人士所講,馬記19跌管軌道係極之難處理,若免強要跟到足,製作成本係相當高,如非廠商實牙實齒講會跟足,奉勸各位師兄唔好有太大期望

另外一提,小弟對某隻貓科類動物
只要不好像以前在 SMT 買IPHOXE 那樣, 要比訂, 驗貨后才付款, 也沒甚麼問題.

引用:
原帖由 阿堅 於 24-11-2018 17:28 發表

我訂已落,訂左條奧地利字。
其實兩條管e個設計我覺得幾好呀,平時唔洗上野可以用返條普通管
打cqb先用條有牙管,又唔洗條管唔對號碼
訂製的滑架套件, 有附下身那號碼片, 對應返條滑架及外管??

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 22-12-2018 10:18 發表
爆炸手臂都話會出俾馬記喎
"爆炸手臂" 同 "戰術貓" 聽說是同一個亞媽生的, 但不會附2條管, 所以價格應該比較親民.

引用:
原帖由 laukw123 於 22-12-2018 13:12 發表

無錯, 真係同一個呀媽生, 但聽說內部設計唔一樣
戰術貓的外管在FB見過, 雖然不大理解設計了甚麼, 但確與馬記是有差別,
爆炸手臂的就沒有見過, 如果說是設計唔一樣, 或許會是做返馬記的設計.

看以上的照片, 滑架看表面可以,
外管圓身位好像很粗, 很多圈絞, 不像CNC做, 之前的 HK45CT 外管表面比較靚,
而那支有牙外管刻上KxM字, 但對比KxM直品網上照, 外觀有分別.
不知為何沒有附 FRAME 的那片編號, 不然流水號就只有上半, 下半會不對號.

引用:
原帖由 Kane 於 26-12-2018 01:13 發表

我幾年都無login cgf
但見你講咁多廢話先login
邊個話你知唔同,
又有無人話你知你太多口
邊個話你知唔同 <<< ----- 你睇睇 #206 先回啦.

引用:
原帖由 sam524 於 12-1-2019 21:17 發表

果時買佢果條FI34就比佢呃左
一定唔係珍西數 對戚直狂34高西根本裝唔到 一放落去就跌返出黎 要zip野先得
如果佢無改過條數即係唔洗諗 反而貓果條就真係珍數
一對膠西 好似已經人手執過 真係有心機 <<<<  如貓是真數, 那套件附的真品膠西錯數? 要經人手執過?

另外, N牌的滑架后星位下面應該有粒小六角螺絲的, 就是可用來固定后星用.

引用:
原帖由 sam524 於 13-1-2019 00:10 發表

因為對膠西十成九係vfc vfc都唔係真數
真西個base得6.5mm vfc唔只6.5
講真 唔計貓 好似無玩具係真數 就算papago果條FI 佢自己都話係直上吉打 真西要zip
了解, 錯以為同廠產品, 附的都是相同的真"數"西件, 原來是VFC件.

引用:
原帖由 阿堅 於 13-1-2019 00:32 發表

人地都無講過佢送個對西係真數,佢只係話個坑係真數所以怕人買左返去無西用所以送隻裝到既西

不過唔理佢送個隻係咩,我已經上左隻meprolight 基本上只要用銼hi走少少表面處理就裝到
理解, 原來也是要用"銼" hi走"少少"表面處理.

引用:
原帖由 sam524 於 13-1-2019 00:32 發表

宜家N牌自己果套好似都無跟西
見BA網照片, N牌的鋁架套件有西跟, BA牌的鋼架就不見有跟.

發新話題