18 12
發新話題

[KJ] 問一問KJ Cz75

問一問KJ Cz75

想問下大家 Aplus 版係唔係full marking?
佢表面處理係唔係都係差? 因為我有枝sp01 甩色甩到飛起

係會甩油

有次在某玩具槍店,見到某些玩具槍在燈光照射下,
表面有粒粒反光,類似磨沙咁?其中有WE沙英,和樓主的CZ75.
是否這樣的玩具槍,比較容易甩色.

引用:
原帖由 kornhill401 於 11-11-2018 10:57 發表
有次在某玩具槍店,見到某些玩具槍在燈光照射下,
表面有粒粒反光,類似磨沙咁?其中有WE沙英,和樓主的CZ75.
是否這樣的玩具槍,比較容易甩色.
對的
好似噴沙陽極表面 但係放耐左起泡 一R就甩

吓我收左枝本身黑色既沙鷹 上手拋光左
唔見人果d位佢冇完全磨走d漆
但我覺得漆同個鋁身既密合程度幾高下

我都認為拋光佢,好睇過見到D粒粒.

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 10-11-2018 19:12 發表
想問下大家 Aplus 版係唔係full marking?
佢表面處理係唔係都係差? 因為我有枝sp01 甩色甩到飛起
層coating
如果5個廢係滿分
我會比7個垃圾

我嬲到duracoat左支槍

最後變成咁, 忘了補thumb safety的紅色點

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 新手一隻 於 12-11-2018 09:40 發表
沙鷹?唔係講緊kj咩?
上面師兄又講緊we沙鷹同colt25都有相同問題
We新野既漆好過kj好多
我都想搞枝aplus版cz75 但好似搵唔返了
如果真係好鍾意呢枝野 可以噴沙再上durablue
亦可以手工blue

手工blue方面 可能我手工差 好易刮甩層blue

引用:
原帖由 horenhim 於 12-11-2018 11:18 發表

層coating
如果5個廢係滿分
我會比7個垃圾

我嬲到duracoat左支槍

最後變成咁, 忘了補thumb safety的紅色點
師兄自己整?
如果比人整幾錢 使唔使自己磨定先?

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 12-11-2018 11:41 發表

師兄自己整?
如果比人整幾錢 使唔使自己磨定先?
自己噴, 用噴筆 槍身durablue gloss blue 準星matt black
噴左砂, slide兩邊有磨 (唔磨會有凹印)
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 12-11-2018 11:53 發表

自己噴, 用噴筆 槍身durablue gloss blue 準星matt black
噴左砂, slide兩邊有磨 (唔磨會有凹印)
打完砂多唔多砂坑?
Durablue洗唔洗焗呢?
Duracoat比cerakote拎出去做都平好多

引用:
原帖由 新手一隻 於 12-11-2018 11:45 發表

噢,冇留意上面有講we沙鷹添。

淨係睇過,未玩過we colt 25。黑色嗰支啲色睇落ok,但啲紋好似畀人用銼刮過嚟咁,好怪。銀色就銀得幾膠幾玩具下。
黑色d紋應該係佢地搞既髮絲紋

18 12
發新話題