73 12345
發新話題

[KSC/KWA] KWA 417A2 GBB

KWA 417A2 GBB

啱啱出左,價幾吸引,有冇師兄買左?想問問有冇問題同比VFC 比較如何?

基本上都係kwa系統以往kwa lm4 有既問題都有機會有,匣重量同真鐵上滿彈匣一樣大約2lb即800g上下。vfc支我就唔大清楚不過會唔會再出都係一個問題。我個人就玩開kwa所以我會買kwa。

引用:
原帖由 happypony 於 17-11-2018 00:21 發表
基本上都係kwa系統以往kwa lm4 有既問題都有機會有,匣重量同真鐵上滿彈匣一樣大約2lb即800g上下。vfc支我就唔大清楚不過會唔會再出都係一個問題。我個人就玩開kwa所以我會買kwa。
mega ar10 d甲用唔用得

唔知應該唔得,因為hk417唔係ar10系統匣係自家設計。

去見到同摸過實物,忍唔住結果買左!成支槍好重好有質感,超過4kg, 彈匣亦相當重,聽閒有900g, 打起上黎非常爽! 後座力同射頻都好滿意。

不過比超其他GBBR 都幾大食,雖然都可以清匣但淸完已經冇乜氣。

重有發現退左兩條槍身既pin 之後唔知頂著D乜嘢,上身折唔開,又唔敢用暴力,請問師兄們有咩貼士去解開支槍?

其實巳經輕過我支mega arms ar10成5kg.老實真槍都係咁重。
有乜野頂可唔可以詳細啲,條bolt頂住?

引用:
原帖由 happypony 於 20-11-2018 20:59 發表
其實巳經輕過我支mega arms ar10成5kg.老實真槍都係咁重。
有乜野頂可唔可以詳細啲,條bolt頂住?
我估應該係,㖔左兩條pin出嚟但係upper receiver 唔能夠向上打開,下身亦唔能夠拉出黎

900g一個mag

用膠鎚上身輕輕向前拷打,睇下可唔可以鬆出來。

多謝師兄指點,已經可以折開啦,原來只係新槍太緊,係要慢慢小心打出黎。

重想請教有玩䦕KWA 既師兄,我爬其他文時一般對KWA GBB既評價都話系統比V記好,但我玩過之後覺得係隻匣既氣化似乎唔及V記,叉十秒鐘氣入匣清完匣之後已經冇乜氣剩,好大食,其他KWA GBB都係咁嗎?個匣又唔似有漏氣⋯⋯

引用:
原帖由 ivan2339 於 21-11-2018 21:13 發表
多謝師兄指點,已經可以折開啦,原來只係新槍太緊,係要慢慢小心打出黎。

重想請教有玩䦕KWA 既師兄,我爬其他文時一般對KWA GBB既評價都話系統比V記好,但我玩過之後覺得係隻匣既氣化似乎唔及V記,叉十秒鐘 ...
氣化同入幾多氣不相等的,
MARUI MWS 原裝匣入滿都係打到60 發左右 ( 一匣 35 發 ) 就冇氣...
只係限左入氣容量,方法是用條特長的管等你入氣 ( 液態 ) 入到一定程度就冇得入。
MWS 可以剪左條管去令到隻匣入一支氣可以打到過百發,但事實上「氣化」空間反而少左,性能反而會下降。
最好的設定當然是氣量剛好打完一匣加多十幾廿粒就算當保險,可以賺取最多空間將液體氣化。( 改槍後加大出氣量攪到唔夠氣題外話 )
不知何時開始D 彈匣入一次氣要打到百餈二百發唔洗REFILL 先叫「好」...怪雞的概念。

V 記417 原裝當然正,剛好在下有一支沒改任何野,歡迎欣賞:

https://www.youtube.com/watch?v=mjp7Q4jKO80

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

KWA 份㷛好似唔輕...
引用:
原帖由 ivan2339 於 21-11-2018 21:13 發表

重想請教有玩䦕KWA 既師兄,我爬其他文時一般對KWA GBB既評價都話系統比V記好,但我玩過之後覺得係隻匣既氣化似乎唔及V記,叉十秒鐘 ...
究竟世界上還有神嗎?

比我揀我係會買kwa的
因為我覺得kwa靚仔d...

引用:
原帖由 Dave 於 21-11-2018 21:20 發表

氣化同入幾多氣不相等的,
MARUI MWS 原裝匣入滿都係打到60 發左右 ( 一匣 35 發 ) 就冇氣...
只係限左入氣容量,方法是用條特長的管等你入氣 ( 液態 ) 入到一定程度就冇得入。
MWS 可以剪左條管去令到隻匣入 ...
明哂,多謝師兄指教

另外比較可惜D既係隻匣外殼係全黑膠,唔似V記做半透明可以上子彈貼紙

73 12345
發新話題