發新話題

[KSC/KWA] KWA 417A2 GBB

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-11-2018 11:31 發表

如果真係打得下既 應該會有鋁匣出
之前就因為kriss匣重唔balance賣左 點知之後出鋁匣
其實點解可以咁重
估計都係亞鉛厚缸先咁重,做鋁缸輕好多,如果用鋁做氣缸唔影響氣化可能成本問題掛
同埋417呢d槍款支煲咁大用鋁輕會好好多,最多配粒可拆重鎚加重已ok,上支ar10支煲太重了清夾都唔易夾又重,實用性比自家ar15唔高

比鋁bolt你啲人又話要鋼bolt, 而家比支鋁配粒鋼bolt stop,但弟日粒鋼爛左都唔知去邊度搵,我就試過。

引用:
原帖由 no-name 於 22-11-2018 11:51 發表

其實有廠出就係獨市,加上本身 K 匣都唔平,定價都比較彈性
連 Kriss 絕埋版都有新匣但 M4 匣就咁多年黎就係冇廠出...
依家玩馬記算啦

引用:
原帖由 happypony 於 22-11-2018 12:58 發表
比鋁bolt你啲人又話要鋼bolt, 而家比支鋁配粒鋼bolt stop,但弟日粒鋼爛左都唔知去邊度搵,我就試過。
鋼煲偷輕到正常重量係好選擇,但417咁大碌整到仍然重,
其實亞鉛煲配鋼L角以馬記支m4都冇問題,大碌bolt用鋁應該一樣整到,只是L角釘固定設計好唔好先知甩唔甩

引用:
原帖由 ivan2339 於 22-11-2018 11:49 發表

師兄,我都有買V記417 20寸,覺得個ROF比較慢,唔知你有冇咁既問題?又有冇方法去增加ROF?
我自己都有V記...連發ROF係比較慢...但自己只用單發...所以可以接受

要增加ROF有好多方法...但呢樣修改有機會得不償失

簡單可以BUFFER TUBE墊野...等於HI-CAPA 改短行程...壞處可以冇左BOLT LOCK (有TACTICAL RELOAD習慣者不在此限)

進階D可以去配過條彈弓...但要有相當知識...唔係配到嘔血都配唔0岩...壞處..令每發阻力加大...可影響擊發數...零件壽命等等

高階...可去配彈弓加偷輕BOLT加全件拋光等等加快減阻動作...壞處..有心力人士專用(仲要唔包改完可達到自己理想中既水平)

Ghk好定呢支好

引用:
原帖由 cky0311 於 22-11-2018 18:54 發表
Ghk好定呢支好
G香港邊枝先

回覆 52# 的帖子

M4 v2

引用:
原帖由 cky0311 於 22-11-2018 19:33 發表
M4 v2
兩支唔同好難比...你比416可能多D人答到你

引用:
原帖由 cky0311 於 22-11-2018 19:33 發表
M4 v2
我就有m4v2既
不過556同762好難比

昨日在灣仔某槍鋪見到,個價錢真係幾吸引下.
VFC果支我又買唔起, 內心係度掙扎緊.

其實有無師兄肯定話我知kwa 417係鋼bolt定鋁bolt? 因為如果係鋁bolt我就無興趣買lu, thx

引用:
原帖由 pinkhunter 於 23-11-2018 19:10 發表
其實有無師兄肯定話我知kwa 417係鋼bolt定鋁bolt? 因為如果係鋁bolt我就無興趣買lu, thx
係唔係真係咁大分別呢
如果係鋼bolt先想買 咁你好多槍都唔使買了

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-11-2018 11:37 發表
昨日在灣仔某槍鋪見到,個價錢真係幾吸引下.
VFC果支我又買唔起, 內心係度掙扎緊.
KWA呢支咩價位我都冇留意...但VFZ 0個支我見E興趣而家清貨有折(唔知賣左未)...唔洗過3字頭

回覆 57# 的帖子

係鋁bolt加鋼bolt stop 片,尾內部再加鋼來加強後助力,所以你都係唔好買啦。

發新話題