發新話題

列根號 USS Ronald Reagan

很奇怪地,一直都掛中國和美國旗,但今次掛香港旗和美國旗....
引用:
原帖由 pbay 於 22-11-2018 16:20 發表

ching 支鏡咁勁, 連艦內支香港旗都見到
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 22-11-2018 20:15 發表
很奇怪地,一直都掛中國和美國旗,但今次掛香港旗和美國旗....
十月個次吾比入,直情吾掛

引用:
原帖由 kornhill401 於 22-11-2018 11:10 發表
WOW!當日空氣質素,認真麻麻.
唔知點解,以前見到呢D戰艦,好興奮.Thx for sharing.
其實當日空氣ok,天氣亦幾好,主要係船進入海峽時間唔好,數碼港面向南丫島方向係逆光,跟手因爲中午太陽猛烈海水蒸發形成水汽……搞到我影出黎黑猛猛蒙查查,反過黎南丫島影過港島方向順光,好好多……
引用:
原帖由 pbay 於 22-11-2018 16:20 發表

ching 支鏡咁勁, 連艦內支香港旗都見到
影o個陣都唔覺……執相先睇到

我聼講話其實仲有DDG65 USS Benfold入黎,跟住又聽到話最後一隻入港既泊海運,o甘我影完USS Curtis Wilbur(DDG-54)就打算飛的過海運上停車場捕埋最後一隻啦,點知先係call既的士司機走過龍,兜佐差唔多10分鐘先接我……跟住行到差唔多入西隧時候收到已經o係海運既兄弟報告話,泊埋去既就係Curtis Wilbur,等我衝到海運頂樓時候,已經泊好佐 原來Benfold冇黎到

3 個讚好! TOP

其實當日空氣ok,天氣亦幾好,主要係船進入海峽時間唔好,數碼港面向南丫島方向係逆光,跟手因爲中午太陽猛烈海水蒸發形成水汽……搞到我影出黎黑猛猛蒙查查,反過黎南丫島影過港島方向順光,好好多…… ... [/quote]
原來如此,我見電視新聞D畫面都係蒙查查,才以為當日空氣質素有關tim.Thx for sharing.

引用:
原帖由 48191 於 22-11-2018 20:15 發表
有D玄機

ching d 相真係正 , 感謝

引用:
如果可以的話,聽返電台CR1,昨晚陶傑的'光明頂'.都有講過下.

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 hang2 於 22-11-2018 20:05 發表

時代吾同la,以前係灣仔好多行業係靠美佬水兵上岸搵食。
D大兵係酒吧飲到啤啤夫,隨街生事打鬥,叫雞吾比錢.......
當時吾洗勞煩香港差佬,軍艦會派D憲兵上岸執法。
而家D大兵上岸去小學到,同學生一齊造燈籠 ...
以前90年代真係見到有寭兵係灣仔落克道行來行去睇住班水手! 而家以成為歴吏!

引用:
Here is Hong Kong! 卦凸驅旗! 起碼佢地冇卦錯龍師旗! 算係咁!

話時話,現在想搵支龍師旗做紀念,唔知去邊到先有.

呢幾日西環果頭都有好多水手
通常都大大隻(廢話) 買好多野 幾個人一齊行 用tactical款背包

發新話題