69 12345
發新話題

新手想買槍,3選1,想各位C兄比d意見

新手想買槍,3選1,想各位C兄比d意見

因為近日好友買咗支 MARUI 01P,自己又挑起條筋想買番支,我主要都係在屋企玩,應該唔會落場,

上網睇咗一輪最後覺得呢3支MARUI幾啱心水,不過因為一直都冇玩開槍,對d槍唔熟,唔知呢幾支槍有冇伏,

希望各位C兄比d意見 ^^"

第1支 > MARUI Glock 18C ,冇睇錯資料應該大約2013出,吸引我的地方係Glock系列同有Full Auto,

不過唔知6年前出的槍有冇大問題,換件或加裝有冇 Glock 17咁方便?Full Auto用得多對支槍有冇大傷害?

第2支 > Marui Hi Capa 5.1 Gold Match ,覺得佢金配黑色都幾靓仔,而且高彈量,又多配件換,

唔知比之前黑色支Hi Capa 有冇改進?

第3支 > MARUI HK45 TACTICAL,呢支係3支中最新出,有滅聲器跟,仲要係沙色,嗰款好型又吸引,

不過唔知支槍效能點?

如果各位C兄有用過呢3支槍,希望可以比d意見,thx ^^"

馬記會爆slide的 好似係
直接19 已經有slide出左

回覆 2# 的帖子

多謝C兄意見!

如果要玩full auto我諗Glock 18就算唔係惟一都係最佳選擇,自high嚟講多咗full auto就係多咗樣野玩
落場打game都冇問題,最多轉番去打單發,打比賽就基本上唔洗諗啦,因為有auto功能既多數都唔得

Hi-Capa 5.1就比較萬用d,今日你話唔拎出街玩,難保你一兩個月後唔會想試下打CQB,學下IPSC,呢枝鎗就可以應付到所有情況,以前如果係拎嚟打game既話鎗套匣套係一個問題,而家都唔係話好多選擇,但起碼有得用

不過如果係我,呢三枝入面我就一定揀HK45,款既問題

回覆 4# 的帖子

多謝tf141詳細意見,

剛睇番舊文,有C兄講支KWA  HK45係好嘢,又要搵下資料先

HICAP GOLD MATCH同普通版有分別,算一步到位,會改的話普通5.1好啲
18C本身冇乜問題,係外觀改裝上選擇比17少
小弟冇45,唔識

引用:
原帖由 boy1420 於 5-12-2018 23:25 發表

剛睇番舊文,有C兄講支KWA  HK45係好嘢,又要搵下資料先
搵下資料係好既,但有時都唔洗諗得太多
太多比較...到最後乜都買唔成

回覆 6# 的帖子

多謝C兄詳細意見 ^^"

請問點解"會改的話普通5.1好啲"?

thx

回覆 7# 的帖子

你都講得啱,原本我係2選1,睇下睇下變咗3選1,再睇就…

引用:
原帖由 boy1420 於 5-12-2018 23:34 發表
多謝C兄詳細意見 ^^"

請問點解"會改的話普通5.1好啲"?

thx
因為 Gold match 的零件跟普通版(及市面大多數補品)不完全兼容

引用:
原帖由 boy1420 於 5-12-2018 23:25 發表

KWA HK45 確實係好嘢黎,但想輕鬆操控 HK45,前題是手掌要夠大。。。

回覆 10# 的帖子

多謝olw0978的回答

引用:
原帖由 olw0978 於 5-12-2018 23:56 發表

KWA HK45 確實係好嘢黎,但想輕鬆操控 HK45,前題是手掌要夠大。。。
女火金既hk45ct

回覆 13# 的帖子

請問"女火金"係店名or 牌字?新人唔明

引用:
原帖由 boy1420 於 6-12-2018 00:22 發表
請問"女火金"係店名or 牌字?新人唔明
即係VFC

3 個讚好! TOP

69 12345
發新話題