發新話題

新手想買槍,3選1,想各位C兄比d意見

回覆 15# 的帖子

多謝C兄解答,thx!

推介5.1gold match
氣化一流
又多彈

睇你諗住未來玩咩多,
5.1gold match, 打game得, 打IPSC亦得,
原裝都已準直爽, 彈量氣量充足. 值得投資買多一兩隻匣長玩.
槍套初玩可用住579萬用套先, 日後如玩IPSC就大把快拔可選, IPSC基本上係5.1既世界.

18c就唔玩得IPSC, 打wargame睇落都幾爽.
但如果你手細, glock係比較舒服.
原裝5.1下身係方方地, 初上手唔係幾慣, 我都係換左緊絰版下身先至習慣.

手感呢d野好個人, 可以落槍街拎上手感覺下. (如想拎上手睇, 最友善果間係 "槍地獄")

多謝cky0311, pbay, 新手一隻各位C兄的意見!
小弟隻手唔算大,手指唔長,試過朋友支01P都覺得唔算好握手!
我估真係要出槍街睇下,另外聽朋友講槍地獄服務好,不過好似冇乜馬記槍賣,e興趣我上佢官網睇想買的槍又冇,
各位C兄仲有邊間多馬記槍賣?thx

引用:
原帖由 新手一隻 於 6-12-2018 12:21 發表

手細人士覺得5.1柄係最反人類的,沒有之一。
其他雙排,甚至長如fn57都好渣過佢。
haha, 5.1我一握上手都覺得好反人類.
如果唔係見到佢有咁多grip換, 我真係寧願玩glock算.

回覆 18# 的帖子

pbay兄,請問你講的緊絰版下身是另外換件?有冇相片可以睇睇?
thx ^^"

引用:
原帖由 boy1420 於 6-12-2018 15:03 發表
多謝cky0311, pbay, 新手一隻各位C兄的意見!
小弟隻手唔算大,手指唔長,試過朋友支01P都覺得唔算好握手!
我估真係要出槍街睇下,另外聽朋友講槍地獄服務好,不過好似冇乜馬記槍賣,e興趣我上佢官網睇想買的槍又 ...
01P 即係 M92款, 都係大大個柄, 不適合手細人仕.
咁睇怕你握hiCapa原裝柄都未必滿意.

槍地獄真係少D馬記槍, 但你可試其他牌子glock手感.
hicapa就去Gun麼望一望, 佢地都歡迎握槍上手.

馬記Hicapa除非你諗定換柄,否則原裝柄真係有少少惡頂.
如果真係接受唔到就glock吧.

多謝兩位C 兄意見!
請問gun 魔係未係西京對面街,呢間我一直都唔清楚係邊度?
另外我想再問下馬記除咗原裝支134a gas,仲有冇其牌子134a gas可用?
因為朋友話佢出槍時係明X買咗支馬記原裝gas要$120,聽落都唔平

回覆 25# 的帖子

馬記槍可用top gas
平D大力D
到爆slide先換金身都唔遲

回覆 26# 的帖子

thxC兄

引用:
原帖由 boy1420 於 6-12-2018 15:22 發表
pbay兄,請問你講的緊絰版下身是另外換件?有冇相片可以睇睇?
thx ^^"
係另外換件, Airsoft Masterpiece 既 polymer Grip, 所有角位偷圓晒, 上手舒服好多.
無修直上.
https://www.youtube.com/watch?v=jgzNbc2AAAE

ArmorWorks都有隻HX grip, 聲稱marui 5.1合用, 又平, 但其實要大修, 唔太建議.

回覆 28# 的帖子

睇完C 兄的資料,又學到嘢,thx

發新話題