發新話題

近排玩一隻西部牛仔遊戲, 原來當時的槍械相當有趣

引用:
原帖由 Dave 於 6-12-2018 19:51 發表
RDR2呢隻GAME 個節奏頗慢,自問恰著過N 次,
但如果講入面槍械資料,城鎮景色,真係做到非常仔細,當做教科書都仲得。
冇玩過1代 完全唔知人地個故事講乜就緊係覺悶

引用:
原帖由 Dave 於 10-12-2018 13:02 發表

一隻好遊戲,對像不應該只限舊玩家的,如果「新玩家」因為沒玩舊集數而悶,就是這隻game 的缺點。
2代只係1代既前傳,有冇玩過舊既都對新一集關係唔大,只係會更加代入,唔明劇情就繼續唔明
前一代後一代有連貫性都算係缺點,咁就真係睇戲都唔好睇續集,著重情節同細節都係R星既特點, 唔喜歡既Bf,COD呢d岩你多d

引用:
原帖由 Dave 於 10-12-2018 13:30 發表

可能師兄你好喜歡rdr2 ,亦玩過第一集,所以覺得理所當然,
或者你可以試下去理解下只玩第2 集既玩家意見。
順便一題「前一代後一代有連貫性都算係缺點」是斷章取義,
師兄曰:「冇玩過1代 完全唔知人地個故事 ...
我所指關係唔大,係對故事理解唔重要,唔洗捉字蝨喇 劇情一路玩自然會講,有玩過一代自然會對二代所發生既事有共嗚,未玩到既都會當睇戲咁睇,節奏慢未到戲玉好正常,因為劇情都未去到,你想有咩高潮比到你?
所以先話BF,COD呢dfps game就最唔怕悶親你, 故事發生1899年,生活節奏你想有幾快?唔打鹿唔去超市買野食?唔騎馬唔去渣車既?冇連發槍 節奏都好慢下喎
因為唔明人地個故事玩乜就恰著過N 次,原來係自己唔知自己玩緊d乜 睇來你又真係唔關有冇玩過前集事,有玩過都可能唔明 唔好意思我又改口。任務有成104個,冇計支線,玩到邊到就咁快「總結」到呢?
一隻新game倒敘返一隻8年前既舊game, 玩家既決定都影響個故事情節,對話同結局
既然有咁多缺點,但連The Guardian、IGN、The Telegraph、Game Informer、Gamereactor、Press Start Australia等等,全部一致比滿分, 莫非又有打手?

發新話題