發新話題

"Trijicon VCOG"入手分享記

引用:
原帖由 新手一隻 於 18-12-2018 01:14 發表

凸字TA02可能係呢個,唔排除有其他牌子或更平
係呢隻
其實未又係同一間廠做

有師兄講既岩,果款VCOG是江蘇某厰代工高仿款,大陸論壇見過開箱文大概有兩三個星期,淘x一定揾唔到既,但微x上有交易
日本仔有d靚貨(高仿)鏡都出自大陸外貿代工廠出貨,知道有果幾個牌子,工廠所在地
bushnell vector珠海
價格按人仔算略貴,但果d出到去日本畢竟少數,貴少少都正常,開心入手最緊要

引用:
原帖由 ranger101 於 18-12-2018 01:49 發表
有師兄講既岩,果款VCOG是江蘇某厰代工高仿款,大陸論壇見過開箱文大概有兩三個星期,淘x壹定揾唔到既,但微x上有交易
日本仔有d靚貨鏡都出自大陸外貿代工廠出貨,知道有果幾個牌子,工廠所在地
bushn ...
原來vortex係中國製造
利害了我的國

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 18-12-2018 03:12 發表

原來vortex係中國製造
利害了我的國
睇邊條line?
Nf有d都係日本仔造

呢枝vcog都算抵玩
最近搵到枝g28鏡 係日本網標好貴下 但貼住made in tw
搵到間台廠應該比人食少好多

印像中珍品 VCOG 係日本製,懶得查
Accupoint 條 line 當中 我見過 / 睇過相影到 turret 底部o既 都係日本
NF 又有幾枝係日本
Vortex 啡色身果幾枝都係日本

至於 Novel Arms 買過一枝 1-4 scope,中国製

二千元,可以買到有凸字,full marking, 外型不錯的名牌鏡.不算買貴. Thx for sharing.

引用:
原帖由 katotaka 於 18-12-2018 10:00 發表
印像中珍品 VCOG 係日本製,懶得查
Accupoint 條 line 當中 我見過 / 睇過相影到 turret 底部o既 都係日本
NF 又有幾枝係日本
Vortex 啡色身果幾枝都係日本

至於 Novel Arms 買過一枝 1-4 scope,中国製
Novel arms我有枝仿nf 好彩我都係平買
Copy鏡黎講 呢枝vcog都算正
可惜我唔好vcog

另外佢個reticle跟得足 好有heart
如果出枝咁有heart既ta31就好了

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-12-2018 15:25 發表

Novel arms我有枝仿nf 好彩我都係平買
Copy鏡黎講 呢枝vcog都算正
可惜我唔好vcog

另外佢個reticle跟得足 好有heart
如果出枝咁有heart既ta31就好了
台灣近排出左支Ta31架

幾千唔洗買個凸出MADE IN USA! OK喎!

引用:
原帖由 hendry9881 於 18-12-2018 15:35 發表

個枝好似幾正
CRVV d片見到 好清

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 18-12-2018 15:58 發表

個枝好似幾正
CRVV d片見到 好清
聽講清到同珍冇乜分別,差D想買,不過都係入左珍

引用:
原帖由 hendry9881 於 18-12-2018 15:35 發表

算啦 果枝套模同大陸一樣
冇突字都算 近eyepiece果條坑位 一睇就知同大陸4-5百蚊果枝一樣
貴百幾兩百?只係搞左個分絲板
個分絲板我都懷疑係vector果板類acog條生產線到出黎
D格仔又係錯既

講外觀最似都係g&p果枝ta31

引用:
原帖由 hendry9881 於 18-12-2018 16:13 發表

聽講清到同珍冇乜分別,差D想買,不過都係入左珍
wow

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-12-2018 16:32 發表

算啦 果枝套模同大陸一樣
冇突字都算 近eyepiece果條坑位 一睇就知同大陸4-5百蚊果枝一樣
貴百幾兩百?只係搞左個分絲板
個分絲板我都懷疑係vector果板類acog條生產線到出黎
D格仔又係錯既

講外觀最似都係g ...
格仔係reticle計bullet drop個d?

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 18-12-2018 17:19 發表

格仔係reticle計bullet drop個d?
Yes
果枝ta31同vector枝類ta31個bullet drop格係一樣

發新話題