41 123
發新話題

新手想買槍己有心頭好

新手想買槍己有心頭好

1.SA 58/FN FAL/L1A1

2.LVOA-C DMR

3.MK18 MOD 1

4.TAR-21

5.OTHER(師兄建議)盡量唔要M4 SCAR 大眾槍....

各位師兄幫幫小弟簡一簡槍,同埋講下咩廠比較好.....

引用:
原帖由 marcox 於 25-12-2018 06:16 發表
1.SA 58/FN FAL/L1A1

2.LVOA-C DMR

3.MK18 MOD 1

4.TAR-21

5.OTHER(師兄建議)盡量唔要M4 SCAR 大眾槍....

各位師兄幫幫小弟簡一簡槍,同埋講下咩廠比較好.....
其實除左FAL 同TAR21 之外,其餘都係AR15 BASE...不過叫做改左D 骨,潮一點。
在下初入行是M4,之後開始喜歡「特別款式」,不過隔了好久,才發覺M4 真是很輕很好用

其實玩槍先決定款式,再決定買哪牌子吧,拿自己喜歡的槍型才是最開心。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

AR Base比較易上手,做Tac Reload亦較易上手同快。最重要係成街都係零件,有乜依郁搵件唔駛煩。
究竟世界上還有神嗎?

FN FAL L1A1...打game尼講,會唔會長左D?
坐定定,做狙擊手另計.

講緊電鎗定係氣鎗

TAR21
P90
PDR-C
輕快短

引用:
原帖由 新手一隻 於 25-12-2018 06:55 發表
>盡量唔要M4 SCAR 大眾槍
>MK18 MOD 1
明明就好大路

首先最緊要的:BUDGET幾多。
其次支槍為造型/喜好,定落場實用向?

造型為先的話,先揀一個槍款,再因Budget揀廠。

落場實用向的話,四把入面我推 ...
Budget 就預左2000-2700左右
其實我就比較喜歡Sniper/Sniper RIFE

引用:
原帖由 kornhill401 於 25-12-2018 10:12 發表
FN FAL L1A1...打game尼講,會唔會長左D?
坐定定,做狙擊手另計.
FAL同L1A1 係比較長 但冇計個人喜好

頗有趣,有些小朋友打得機多,個個玩Sniper,就係打中、遠距離。唔駛同人駁火咁易死,又可以一場執兩三隻。但事實上,未打過中、前場、冇報位能力、甚至連協同隊友都唔識,一味英雄主意打單泡嘅所謂士拉靶真係差不多一場大Game見到兩三個。最重要係,佢哋無視自己手上嘅係打6mm,非火藥燃爆,射程連一百米都冇嘅玩具。某程度上,呢啲唔係Sniper,只是獵人。
引用:
原帖由 新手一隻 於 25-12-2018 19:52 發表

點解個個都要士拉扒

如果有中意的槍就去馬啦,唔洗擔心落場,愛會克服一切。
小弟冇玩fal,乜外觀marking真唔真、有乜毛病等其他師兄補充。
AEG難整極有限,CA、金弓、KA、ARES都有出過,應該搵到零件的, ...
究竟世界上還有神嗎?

AUG考唔考慮?
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

引用:
原帖由 marcox 於 25-12-2018 19:20 發表

Budget 就預左2000-2700左右
其實我就比較喜歡Sniper/Sniper RIFE
新手打狙應該會做空氣或者死很大。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 25-12-2018 21:52 發表

新手打狙應該會做空氣或者死很大。
所以我用既係S.R 其實本身自己都有把馬記 GBB MP7

41 123
發新話題