發新話題

[開箱] Tactical Meow G19 鋼架

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-12-2018 16:06 發表

我玩過ba同tac meow都係有時slide卡係最後果個cycle唔到
要拍一拍條管先得 有師兄自己係外管開窿
仿fnx45果種跌管design

本身19未出full marking下身我都興趣不大
同埋少少擔心佢唔夠力推
依家應該入得過
迷版V1 G19 鋼SLIDE版都夠力推...馬記呢支點會唔夠力...況且19 SLIDE點睇都輕過45C條SLIDE...所以唔會差得去邊

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-12-2018 16:54 發表

岩既岩既

我就係覺到奇怪g19咁熱門 吉打根魔都仲未有聲氣出下身
據我所知 開模試模生產都只係一個月內既事 應該唔洗咁耐
可能商家有佢既考量
據說台灣風聲緊怕版權野所以唔出住。但是舊貨照賣

小弟冇玩過鋼架,想順道講教一下各位師兄的:

1. 如果唔換鋼中身同 hammer,照用返原裝,會唔會好快磨蝕?因為我係想落場粗用的
2. 以大口徑飛機計,冬天比如當佢 15 度上下,會唔會 slide 得好慢甚至清唔到匣?
3. 鋼 slide 會唔會冇咁易磨花 (尤其內管)?

問題較多,請師兄們指教一下,謝謝~

引用:
原帖由 no-name 於 27-12-2018 23:08 發表

1. 如果唔換鋼中身同 hammer,照用返原裝,會唔會好快磨蝕?因為我係想落場粗用的
2. 以大口徑飛機計,冬天比如當佢 15 度上下,會唔會 slide 得好慢甚至清唔到匣?
...
1.玩過幾條鋼slide,唔係支支有鋼軌可以換,因為鋼硬過亞鉛打耐左就會比較鬆。但都用到既
好似Glock17有鋼軌既,我都係打到原裝蝕左先換。原裝個份我印象中都打左四五千之後先換
2.19 未試過答唔到你,但17都叫做可以做到(快扣就可能lock唔到slide)。咁19加大左飛機又輕少少應該無問題
3.花就始終會花,但無咁易撞凹

Glock應該遲早都有鋼軌既
問題係吉打出係一定要執

引用:
原帖由 no-name 於 27-12-2018 23:08 發表

3. 鋼 slide 會唔會冇咁易磨花 (尤其內管)?
1:無野唔壞的,照睇把G19個勢咁強,都會有廠出補品,只係時間問題。
2:除非組裝得唔好先會回得慢,正常你加硬左彈弓,回堂會快左,G19係厚匣,一定清到。
3:內管花左都睇唔到, 定係你想講外管?? 真鐵正常使用之下都會打花條管。

睇完樓主的試槍片,blow back動作,
感覺好似有真槍的速度咁快. Thx for sharing.

G19同G17下身好大分別嗎?

引用:
原帖由 阿堅 於 28-12-2018 06:38 發表

1.玩過幾條鋼slide,唔係支支有鋼軌可以換,因為鋼硬過亞鉛打耐左就會比較鬆。但都用到既
好似Glock17有鋼軌既,我都係打到原裝蝕左先換。原裝個份我印象中都打左四五千之後先換
2.19 未試過答唔到你,但17都叫 ...
明白晒!謝謝指教!
但如果 4000 發即係一包彈到,如果真係拎落場好似有 D 快...
因為其實我係想換 M&P9, 但 M&P9 咁耐都冇出鋼軌...

引用:
原帖由 laukw123 於 28-12-2018 10:01 發表

1:無野唔壞的,照睇把G19個勢咁強,都會有廠出補品,只係時間問題。
2:除非組裝得唔好先會回得慢,正常你加硬左彈弓,回堂會快左,G19係厚匣,一定清到。
3:內管花左都睇唔到, 定係你想講外管?? 真鐵正常使用之下都會 ...
謝謝師兄指教!

1. 明白一定有損耗的,只係太快就唔太適合落場... 咁我會當係收藏用較好
2. 咁就非常好了~
3. 係外管 ar 我手殘打錯 XD

引用:
原帖由 gabriel_wong 於 28-12-2018 10:51 發表
G19同G17下身好大分別嗎?
個分別肉眼都睇得出
我生得聰明得罪你咩!!!

与BA的VFC G19的钢滑架套件比做工,颜色有什么区别吗?

引用:
原帖由 no-name 於 28-12-2018 21:09 發表

謝謝師兄指教!

1. 明白一定有損耗的,只係太快就唔太適合落場... 咁我會當係收藏用較好
2. 咁就非常好了~
3. 係外管 ar 我手殘打錯 XD
損耗既野鋁slide 一樣有啦, 就算中身唔爛, 火控個框咁啪啪下一樣有機會爛, 唔會因為支槍會爛就唔玩架嘛

我覺得只要件parts 係有途徑訂到, 自己又負擔到鋼slide 既價錢, 就可以一戰

而家手頭上有3支鋼slide 槍, vfc hk45c, usp9 同 g19

打得最多係hk45c, 中身d軌初期磨合係俾條slide批走左d, 不過磨順之後又唔點影響, 暫時打左大約2000飛, 冇咩點壞過, 打耐左鬆就一定有, 不過我覺得冇咩野既, 又唔係要打到好準

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 28-12-2018 21:36 發表

損耗既野鋁slide 一樣有啦, 就算中身唔爛, 火控個框咁啪啪下一樣有機會爛, 唔會因為支槍會爛就唔玩架嘛

我覺得只要件parts 係有途徑訂到, 自己又負擔到鋼slide 既價錢, 就可以一戰

而家手頭上有3支鋼sl ...
鋼usp9個slide lock可唔可以用返for ksc果隻呢?

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-12-2018 21:43 發表

鋼usp9個slide lock可唔可以用返for ksc果隻呢?
唔可以, kwa 果隻長左

發新話題