63 12345
發新話題

[Marui] Marui Mk 12 Mod 1

取消高亮

Marui Mk 12 Mod 1

今年年終Project Mk 12 Mod 1叫做砌好咗,放一放上嚟叫做俾人望吓。

內部改件:
PDI Bore 6.08mm, 430mm Long SUS 304 內管
GM 鋁Bolt Carrier
WII Tech PRI M84 GasBuster Charging Handle

打出嚟個ROF極高.....

究竟世界上還有神嗎?

爭隻短夾遲下應該有散買

Lone survivor 入面冇短匣。
引用:
原帖由 gainax 於 29-12-2018 17:15 發表
爭隻短夾遲下應該有散買
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 29-12-2018 17:32 發表
Lone survivor 入面冇短匣。
But唔用短夾唔夠傳神唔多系統有出短夾而家馬記都有可以多d野玩了

要跟Lone survivor的話...GRIP仲要換埋Hogue grip...同埋腳架應該要長一個SIZE先係

我自己0個支都未砌完就擺低左冇攪了...始終攪唔掂支鏡

想問一下, Hogue Grip上唔上到Marui?
而且反正要噴,冇理由買支皮幾兩皮嘅鏡番嚟噴。全新兩皮,一噴個價直插到二千!
所以我用呢支:
http://shop.kic.tw/portal_c1_cnt ... ype=1&up_page=1
引用:
原帖由 Kwind 於 29-12-2018 17:56 發表
要跟Lone survivor的話...GRIP仲要換埋Hogue grip...同埋腳架應該要長一個SIZE先係

我自己0個支都未砌完就擺低左冇攪了...始終攪唔掂支鏡

究竟世界上還有神嗎?

買錯Mount.... 中Mount係MOD 0用....MOD1要用高MOUNT....唔係裝唔到後西...不論套戲同現實都係用高Mount...
引用:
原帖由 48191 於 29-12-2018 16:55 發表
今年年終Project Mk 12 Mod 1叫做砌好咗,放一放上嚟叫做俾人望吓。

https://i.imgur. ...

領嘢......又要再買過,唔怪得我裝唔到後西。
引用:
原帖由 小鬼182 於 29-12-2018 18:36 發表
買錯Mount.... 中Mount係MOD 0用....MOD1要用高MOUNT....唔係裝唔到後西...不論套戲同現實都係用高Mount...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 29-12-2018 18:52 發表
領嘢......又要再買過,唔怪得我裝唔到後西。
Mk12mod1好似係#22m?
會唔會你你枝鏡目鏡太大 太過枝ts30a2

如果就照片對比,似係支鏡大支咗,但#22 Mount的而且確分低、中、高,佢亦冇錯;但Hogue Grip好平,換亦無妨。
引用:
原帖由 jn_jona 於 29-12-2018 19:01 發表

Mk12mod1好似係#22m?
會唔會你你枝鏡目鏡太大 太過枝ts30a2
究竟世界上還有神嗎?

Mk12最難玩係對mount....好多人吾知隻mount有分高中低,都吾mod0同mod1係有分別...仲要無copy野(中mount有copy,高mount無...),所以好多人求其就算...
引用:
原帖由 48191 於 29-12-2018 19:06 發表
如果就照片對比,似係支鏡大支咗,但#22 Mount的而且確分低、中、高,佢亦冇錯;但Hogue Grip好平,換亦無妨。

唔難玩亦唔難買。
關於Hogue Grip,其實會唔會呢個正規啲:
https://www.ergogrips.net/shop/o ... ambidextrous-black/
引用:
原帖由 小鬼182 於 29-12-2018 20:54 發表
Mk12最難玩係對mount....好多人吾知隻mount有分高中低,都吾mod0同mod1係有分別...仲要無copy野(中mount有copy,高mount無...),所以好多人求其就算...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 小鬼182 於 29-12-2018 20:54 發表
以我所知係高低有copy
中無
Mod1好似 中 高都有用

得中mount有copy,有KA有大陸仔,MOD 1一定係用高Mount,因為唔用高mount係裝唔到後西,MOD 0就會用中mount,因為MOD 0多一條頂骨,而後西裝係上身度,對mount裝係係再上一級既頂骨度,所以用中mount都可以避到後西,但MOD 1唔得,一定要用高mount...
引用:
原帖由 jn_jona 於 29-12-2018 21:33 發表

以我所知係高低有copy
中無
Mod1好似 中 高都有用

其實吾用ARMS都可以用依隻,因為依隻係有見過有軍佬裝係枝MOD 1度,可惜都已經係絕版野.....

63 12345
發新話題