發新話題

我想造恐怖份子

引用:
原帖由 rho837 於 30-12-2018 19:44 發表
恐怖份子造型

應該係呢隻為ICON

造型都係主要行鵝仔同大陸AK條路! 現實係平,耐用,易用,好用...

恐怖份子係咁個LOOK!  ...
套中東衫我都想搞套 但唔知邊到有

呢個問題真係⋯⋯⋯⋯⋯ ,呢度問不特止,仲喺台灣友壇開兩個post問,拜託自己去google下,恐怖份子有特定做型/槍款?唔好咁傻啦∼軍隊咩
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

恐怖份子全世界大部分國家都有,不是只局限於甚麼中東裝,甚麼槍,你到維基看看,而且還有很多極端主意組織和魔教軍火一樣十足,至於槍方面大路量產貨,如正常ar15,正常ak (不一定木身 俄國本土AK100槍族一早有外銷,保加利亞也有),問題也不大,因美國和俄國是外銷第一,二大國,只要子彈和零件在當地補給不成問題就有人用,當然mp7,p90,416就....至於鏡方面,我印象中美國有次本土大野的AR都有裝紅點,至於骨就有次只加棍仔,冇燈和夜戰裝備,其實你可以都firearmsworld.net 處看看,雖然他很久冇大更新,不過我覺得不同地區裝備分別極大,你不如先定位是先進國家當地定中東地區先,

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-12-2018 21:34 發表

套中東衫我都想搞套 但唔知邊到有
重慶大廈ge印度店舖,會唔會有呢?

引用:
原帖由 max282 於 30-12-2018 16:07 發表
有無人是恐怖份子風格可以分享

手槍甚麼可選

長槍不買ak是不是可選這支,但是不是要全黑
唔扮'拉燈'...可以參考下電影'Die Hard'每一集果D恐怖份子做型.

最大問題要用佢現有嘅,服裝gear佢自己亦有要求,咁⋯⋯⋯⋯仲可以講咩?

引用:
原帖由 kornhill401 於 31-12-2018 11:23 發表

重慶大廈ge印度店舖,會唔會有呢?
元朗合益商場! 都有機會問到! 以前我見到有頭巾賣!

引用:
原帖由 jacko 於 31-12-2018 01:18 發表
呢個問題真係⋯⋯⋯⋯⋯ ,呢度問不特止,仲喺台灣友壇開兩個post問,拜託自己去google下,恐怖份子有特定做型/槍款?唔好咁傻啦∼軍隊咩
Agree! 但可以玩中東style! 咁咪可以用亞拉伯衫!

樓主不如先登一張自己心目中「恐佈份子」的相出黎先再討論啦,宜家係無人答到你的......

引用:
原帖由 jacko 於 31-12-2018 01:18 發表
我無說有特定做型槍款.....
我問選甚麼槍較合理常見.......
我的槍(最喜歡排先)
wa john wick 1911 (kimber warrior) gbb
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb
ksc uspc gbb (壞)
we g18c gbb (壞)
新大洋 ppks gbb (壞)
ksc m4 gbb (已賣出)
ksc g17 gbb (已賣出)
kj m9 gbb (已賣出)
we m1911 gbb (壞,已賣出)

引用:
原帖由 jacko 於 31-12-2018 12:55 發表
最大問題要用佢現有嘅,服裝gear佢自己亦有要求,咁⋯⋯⋯⋯仲可以講咩?
我無說要用現有槍.....我只問可不可用
裝備要有要求因我打wargame.....我只要求有長槍手槍背心....有可選的我再選最合自己用的
如g3a3 gbb可選,我會選,比ak合我用....如不可選,只好選ghk ak.....
我的槍(最喜歡排先)
wa john wick 1911 (kimber warrior) gbb
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 mouselkm 於 31-12-2018 03:40 發表
恐怖份子全世界大部分國家都有,不是只局限於甚麼中東裝,甚麼槍,你到維基看看,而且還有很多極端主意組織和魔教軍火一樣十足,至於槍方面大路量產貨,如正常ar15,正常ak (不一定木身 俄國本土AK100槍族一早有外銷,保加利 ...
唔該

你有認真回答,無當我說笑.....
我會先看看你說的

另問有無電影推薦,有恐怖分子造型看

唔該

我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

Um...恐怖分子可以玩到好high tech
之前係歐洲果d孤狼isis有晒nv有plate carrier有頭盔拎mp5

或者你可以行搞笑路線cosplay cs1.6 d 恐怖分子既
都有人咁玩
再簡單d未中東衫咁囉

如果玩isis 哈馬斯果d會有條好iconic既頭巾 擁有可能都會有麻煩

引用:
原帖由 max282 於 31-12-2018 13:39 發表

我無說有特定做型槍款.....
我問選甚麼槍較合理常見.......
點叫合理常見?都係嗰句,唔係軍隊制式化,唔會有咩合理常見,嗱起手有咩用咩

沒有補充
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題