發新話題

[VFC] MK18 MOD 1

引用:
原帖由 piranharowana 於 8-1-2019 08:54 發表
諗諗下都-打cqb多,都係vfc夠用,又靚仔像真-
VFC AR 系統問題比較少,可一戰。
但火力記得SET 細D ,原裝VFC 火力頗大。
VFC 一些原裝槍插條六角匙入飛機咀調節飛標是可以SET 力度的。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 45# 的帖子

明白,本身諗緊啲仿eotech,仲諗住整件1961款vest😆
積極裝備中....

回覆 46# 的帖子

知道了,唔該你,CQB真係1J就好
積極裝備中....

引用:
原帖由 gainax 於 8-1-2019 00:28 發表

其實好似冇人話馬記性能唔好而V記就好好,論性能+實用性比較由於Z系統出左一段唔短時間,唔係一早已經確定馬記野特別出眾 照原裝唔改開箱對比我諗無論拎邊個牌子同mws比準度都會有顯著差距,咁只要性能比唔上馬記既 ...
馬記玩性能,V 記玩外觀,這一點我從一而終都是這樣說。
G 兄有相當GBB 經驗,要改善一柄GBB 性能舉手投足已經做到,但許多玩家真是即買即玩,沒技術亦沒工具去改槍,這個同理心要有。
如果所有性能都用「改完後」來評的話沒有意思,技術有高低,同一支槍A 君執完打幾場沒問題,B 君執完落場即死槍亦可。
而在下身邊亦有隊友是萬年B 君
所以在下測試通常用原裝來做,客觀一點。
問題多多執完後順暢無比是「技師」的功勞,不代表槍支本身很優秀。
當然許多執迷者是不樂見這種客觀討論,二話不說便陰謀論打手論一言堂論,讚某品牌代表死忠迷信,批評某品牌便是抹黑針對,
不會接受優點、缺點是一個比例而不是一個絕對值,這種盲目就在FACEBK 出現就算了,這裡不必這樣。

在下從來有缺點直接說,更好的是有改善的教程,正如在下之前貼過MWS 在3X 度以上用TOPGAS 有機會JAM ,
亦身體力行測試並得出確實的改善程序,這是事實不需要隱瞞,也不需要明明是事實卻死口不認的事。
V 記 416A5 多人打幾匣炒爛出氣膠,在下也測試過各種V 記匣,
發覺用回2015 年比較矮的出氣膠軍匣可長保平安,亦是說得很清楚,不會明明知道原因卻不提供解決方法由得V 記玩家炒匣,
並不需拍片打100 匣再結論「爛出氣膠之說是無中生有」,是其是非其非就好,網上世界查找資料很易,瞞不了人的。
常常說「V 記執完如何如何順」,但真正貼出教學程序哪位置要處理哪位置要補強的文章真是相當有限,其實以G 兄實力應該是做到,
可以考慮一下。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 piranharowana 於 8-1-2019 10:57 發表
明白,本身諗緊啲仿eotech,仲諗住整件1961款vest😆
CQB 怕痛的話穿件外套鬆鬆的最實際,打中之後外套的虛位非常卸力,而且輕便。
VEST 也是不必要,一匣起兩匣止不是你死便是我亡的CQB ,袋太多匣都只是得個「袋」字。
EOTECH COPY 的話真的不知哪款可以頂GBB,之前用靚姐品牌一千餘元的COPY EOTECH + 3X 鏡套裝是可以頂次世代,
但GBB 似乎不太OK ,會震到關燈。

引用:
原帖由 Dave 於 8-1-2019 11:08 發表

CQB 怕痛的話穿件外套鬆鬆的最實際,打中之後外套的虛位非常卸力,而且輕便。
VEST 也是不必要,一匣起兩匣止不是你死便是我亡的CQB ,袋太多匣都只是得個「袋」字。
EOTECH COPY 的話真的不知哪款可以頂GBB, ...
Xps+g33果款我之前用過一排係we scar h都頂到下 用耐就唔知了
HurrianE個spec就話頂到gbb 又係真5.56 ar上面試過 但比較貴

回覆 34# 的帖子

條骨係MADBULL出嘅MK18 DD RIS II
佢就話Daniel Defense授權生產。同真品MK18 DD RIS II相同。應該係玩具數。至於條通都算係真數。
另外條骨買番嚟要執執先上到!

回覆 50# 的帖子

咁就真係要爬多啲文至得,好耐之前用hurricanE,好似話幾好,係諗住咁多年後有冇咩更加好
積極裝備中....

引用:
原帖由 piranharowana 於 8-1-2019 01:18 發表
咁師兄宜家用緊咩?
其實我仲有支改好左mws留低,本身之前有2支賣走左一支,而v記我只係得支舊版聽到就出鍛版所以放埋,而家出到18版有改良以特價2千中買到mk18款又有唔少鋼料個人覺得有吸引力既,
不過玩得v記野事講明性能同穩定性唔會有馬記好無論原裝定改裝(或者神人做到但唔是我 ),如果肯比多d錢放去馬記砌款同換補品,追求性能原則下咁可以唔簡v記同其他牌子都得,
我放馬記原因只係我無水次次改款同遲下一堆亞鉛件到期要換養唔起 窮窮地玩下港台d gbb執下落場殺到人已夠自己要求

回覆 51# 的帖子

不過都要諗下一陣變咗聖誕樹就唔係幾好了😆
積極裝備中....

回覆 54# 的帖子

所以真係各有各好,最緊要自己玩得開心
積極裝備中....

回覆 49# 的帖子

爬落又真係小post講點樣執vfc嘅gbb,不過講真,如果諗住即買即落場,應該馬記無誤
積極裝備中....

引用:
原帖由 piranharowana 於 8-1-2019 13:08 發表
咁就真係要爬多啲文至得,好耐之前用hurricanE,好似話幾好,係諗住咁多年後有冇咩更加好
視乎你鐘意,隻眼驗收最實際。

個人好唔鐘意成部收銀機擺係鎗上面,計好瞄,Aimpoint M類大碌紅點鏡個人最buy,T類輕身但就唔是太好瞄。

回覆 58# 的帖子

哈哈,收銀機∼
我就覺得aimpoint都唔錯,不過就要就位去睇,唔知我識唔識形容
積極裝備中....

引用:
原帖由 piranharowana 於 8-1-2019 13:49 發表
哈哈,收銀機∼
我就覺得aimpoint都唔錯,不過就要就位去睇,唔知我識唔識形容
世界上有樣野叫高mount既。

我個頭頭圍係63cm,仲要稍為細過六頭身,AR介面用普通鐵瞄都要縮頭又側膊,Holosun、西嘜跟既原裝高mount都仲覺得爭D......

機械係死既,人係生既。

發新話題