43 123
發新話題

[KSC] 邊到買到KSC SP2022 ?

邊到買到KSC SP2022 ?

想問下仲有邊到買到KSC SP2022 (System 7) ?
聽講台版已經絕跡,係咪真係完全冇得賣 ?
如果買日版會唔會貴好多 ? 香港有日版賣嗎 ? 日版打Topgas有冇Marui咁襟玩呢 ?
Shooter Design果套滑架外管仲有得賣嗎 ?
如果鎗買日版,咁匣仲可以搵到台版嗎 ?

多謝指教

真係好難搵, 已絕版, SD SLIDE都唔覺有

小弟有一枝,是2011年在「明窗店」購買,台灣版跟金屬slide,又有 full-marking,線條好就手。
這枝法國軍警標準手槍,2002年開始使用,計劃可以使用20年,所以命名為"2022"!

重口味喎師兄,好奇問呢把有咩對你咁吸引﹖

你拿過上手就知枝槍有幾吸引,佢流線形線條仲好拿過P-226, P-228;而且外觀非常獨特。

引用:
原帖由 pmcoperator 於 16-1-2019 16:36 發表
型囉
SIG既手鎗不嬲好對我口味
可惜變化唔多,所以我冇乜買
而且我一向覺得DA/SA既手鎗比起SA手鎗設計複雜,同牌子差唔多既價位係比較抵買

曾經擁有過....不過好似唔係SYSTEM 7....感覺BLOWBACK好流...最後放左...SYSTEM 7就未玩過

SD SLIDE的話...可能因為槍已絕版...早幾年記得曾經唔少槍鋪清貨....

最平2-300蚊有一條....2009...2340...乜MARKING都有....我諗唔少有呢支槍既師兄都可能入返一兩條做後備

出POST收既話應該有機會收到....但首先你要搵到支槍買先

引用:
原帖由 tf141 於 16-1-2019 17:18 發表

型囉
SIG既手鎗不嬲好對我口味
可惜變化唔多,所以我冇乜買
而且我一向覺得DA/SA既手鎗比起SA手鎗設計複雜,同牌子差唔多既價位係比較抵買
呢支我當年買係因為生化危機3 入面有個傭兵係用佢...原本以為係COMPACT槍...點知上手先覺都幾大支0下

引用:
原帖由 Kwind 於 16-1-2019 18:59 發表

呢支我當年買係因為生化危機3 入面有個傭兵係用佢...原本以為係COMPACT槍...點知上手先覺都幾大支0下
佢本身定位算係Compact鎗嚟,彈匣同P229共用
可惜我果枝係KJ P229,冇得共用

引用:
原帖由 Kwind 於 16-1-2019 18:58 發表
曾經擁有過....不過好似唔係SYSTEM 7....感覺BLOWBACK好流...最後放左...SYSTEM 7就未玩過

SD SLIDE的話...可能因為槍已絕版...早幾年記得曾經唔少槍鋪清貨....

最平2-300蚊有一條....2009...2340...乜MARKING都有....我諗唔少有呢支槍既師兄都可能入返一兩條做後備

出POST收既話應該有機會收到....但首先你要搵到支槍買先
未玩過舊系統鎗,但應該System 7性能可靠好多,反而後座力就理論上舊系統會勁d
KSC本身有出SP2009同埋SP2340,但印象中呢兩枝都唔係System 7版本,所以你講既可能會各自for番舊系統既SP2009同埋SP2340用,未必係俾System 7版本既SP2022用
不過anyway有鎗先講

早一兩年響聯合國見過呢支, 但唔太sure是否KSC/KWA (因西瓜gun都有co2版)
依家都唔見左, 可能已賣出.

我都覺得呢支係幾有特色的外型手槍.

引用:
原帖由 pmcoperator 於 16-1-2019 16:36 發表
好好揸手GA, 呢個款又出得型, 慘在絕左版, 想搵都難~

43 123
發新話題