21 12
發新話題

槍街新槍店?

槍街新槍店?

槍街附近 (登打士街) 開了間新槍店,叫「波子」,有無師兄幫襯過?多唔多野賣?

好似同JK有關係

同JK有關的

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

啊!原來 21樓 已經搬遷!

唔使等elevator
之前唔知咩事成堆人 搞到我行左21層樓梯

回覆 5# 的帖子

即係點?成堆人一齊行21層樓梯?

引用:
原帖由 BLSK 於 26-1-2019 04:19 發表
應該係話大堂成堆人,所以要行21層樓梯?

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 26-1-2019 02:27 發表
唔使等elevator
之前唔知咩事成堆人 搞到我行左21層樓梯
師兄真好體力
提外話,”elevator”喺香港多數指”扶手電梯”, “升降機”香港多數叫”Lift”, 開頭以為有21層樓嘅扶手電梯
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

今日去槍街睇睇先.Thx for sharing.

引用:
原帖由 jacko 於 26-1-2019 10:05 發表

師兄真好體力
提外話,”elevator”係香港多數指”扶手電梯”, “升降機”香港多數叫”Lift”, 開頭以為有21層樓既扶手電梯
正常elevator都係講緊升降機(lift)
扶手電梯應該係escalator

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 tf141 於 26-1-2019 11:25 發表

正常elevator都係講緊升降機(lift)
扶手電梯應該係escalator
哦?唔好意思,我理解有啲出入
Anyway, 講正題,我唔明JK Army搬落地,點解連名都要改埋

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 11# 的帖子

我一開始都以為係開多一間分鋪,點知轉頭JK就暫停營業
可能係股權變動?

引用:
原帖由 jacko 於 26-1-2019 13:36 發表

哦?唔好意思,我理解有啲出入
Anyway, 講正題,我唔明JK Army搬落地,點解連名都要改埋
我都唔明,但新舖應該同舊JJ Army關係良好

引用:
原帖由 BLSK 於 26-1-2019 04:19 發表
好多人等lift 排到出街市 我諗起碼要等半粒鍾

引用:
原帖由 BLSK 於 26-1-2019 14:04 發表

我一開始都以為係開多一間分鋪,點知轉頭JK就暫停營業
可能係股權變動?
但佢又唔係話執唔係話搬
而係"暫停營業"

21 12
發新話題