發新話題

[雙鐘]Kar98-跳殼木身Gas開箱

[雙鐘]Kar98-跳殼木身Gas開箱

o尼支賣街都有一星期了

話說已好久沒真金白銀衝新貨了

不到一牛五魚的價錢, 要支持o下

去片

簡約紙盒

據知尚有手拉版平一舊兩舊正在應市, CO2 o麻... 不是香港市場那杯茶o巴...  反正玩跳殼在家J 不要手拉了

日本向市場?

頗粗壯穩固的索帶包裝

内容物. 槍本體一大舊, 槍栓一組, 金屬彈殼五枚

槍栓入氣前後重量比 (約5g氣)

夠打五飛有突了

入氣口已有防爆氣 o ring

彈殼淨重, in grains

入彈

退彈勾 in action.  動作順暢, 彈到老遠

睇片推bolt有D問題, 樓主這支ok?
https://www.youtube.com/watch?v=EGzJc69ml5E

102 for ET1000?

AEG?

引用:
原帖由 umhk123 於 2019-1-27 19:58 發表
睇片推bolt有D問題, 樓主這支ok?
https://www.youtube.com/watch?v=EGzJc69ml5E
Touch wood ok

引用:
原帖由 olw0978 於 2019-1-27 20:14 發表
102 for ET1000?

AEG?

其實 steam Jane 同 pishton 係乜我還在傻傻分不清

謝分享,槍身係咪堅木?質感如何呢?

硬係覺得bell好似好雞咁
Bolt果片野係咪好鬆?

已留左兩支....聽日先去拎

唔知個拋殼勾質料有冇改良...見以前[D男]版有唔少人爛拋殼勾支槍就神檯了

呢支都算係等到了...以前[D男]版嫌佢個木色唔掂...自己染過又麻煩...馬老仙&TANAKA又有自家刻字

見呢支冇刻印即時科水...第日鐘意刻返FULL MARKING都得

隻木色比之前的好多了
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 ladder 於 2019-1-27 21:34 發表
謝分享,槍身係咪堅木?質感如何呢?
膠身手拉步兵版莫辛連槍帶:

代支牌真木 Kar98k

重成 kilo 的手感

木托料摸落似 PPS 支 M40A1

引用:
原帖由 jn_jona 於 2019-1-27 21:36 發表
硬係覺得bell好似好雞咁
Bolt果片野係咪好鬆?
少鬆

條bolt安裝好之後 順前後推拉無特別走位

.. 拉多一百幾o下之後會點講o吾埋

終於入手98K

一直都想入手98,但一路都無出去找過,經過幾年時間,今日突然出廣華,係大陸狗鋪見到,但已不是di boy 牌,係第二間出,於是叫店家取出望望,摸上手見係真木,還是舊化處理,加上都幾重手,即時入手,價錢還可以接受,$1300有找,手拉彈殼版。

我5年前有支絕版S&T gas版 98k, 應該都係D男孩代工, 同dboys o既分別就係個木身表面處理靚好多.... 但d金屬料同dboys一樣都係屎到爆, 支bolt拉多兩拉成組bolt尾撞針組同支bolt一分為二 , 從此變左神檯

btw呢支雙鐘98k個木身處理同S&T果支非常相似, 未知兩者有無關連
如果有得單買返支新gas bolt我支S&T 98k就可以重生了

如果有關連也未必一定好事,即是新品也不耐用。。。

Btw,個入氣咀修螺絲修到螺絲頭都撻埋,手功也夠粗的~~

師兄,昨晚我都入手,但唔係氣版,只係手拉版,真係好本,加上真木及有少少舊化處理,真係值得收藏。

發新話題