發新話題

Wear OS 手錶

Wear OS 手錶

話說過年前我終於投降, 背叛多年黎扮有型既機械錶底線, 買左第一隻智能手錶.
新屎坑我當然On居地都試過對住隻錶講野..
"OK google, show me melissa benoist 冇著衫" 之類..

亦即是甘, 初七都過埋了, 細佬仲未試到有方法, 可以穩定地過到Whatsapp訊息..
請問在座有冇大大可以指點下迷津呢

前排圍觀,惡補科技知識。

引用:
原帖由 reniless 於 13-2-2019 12:00 發表
前排圍觀,惡補科技知識。
R大大應該3秒內已估到我買左邊隻..

即係邊隻?
Exemplo ducemus
[img][/img]

梗係唔知啦,我一直都話係科技盲,你直接講等我學到嘢好過啦。我個囡成日話想要隻智能手錶(可以打電話)帶返學。
---
要我估就估係華為產品。

引用:
原帖由 marcooo 於 13-2-2019 12:19 發表
即係邊隻?
Montblanc Summit 2

唔係亂洗錢,真係揀左好耐...
原來市面上基本上係冇單一隻錶可以齊晒要求

例如Summit 2 做到50m防水,代價原來係冇左內置喇叭...小喇叭o丫..

引用:
原帖由 reniless 於 13-2-2019 12:21 發表
梗係唔知啦,我一直都話係科技盲,你直接講等我學到嘢好過啦。我個囡成日話想要隻智能手錶(可以打電話)帶返學。
---
要我估就估係華為產品。
華為好大個 logo 響個殼呀

引用:
原帖由 reniless 於 13-2-2019 12:21 發表
我個囡成日話想要隻智能手錶(可以打電話)帶返學。
---
可以獨立插卡又可以用Wear OS 又有GPS/心跳/NFC?
除左華為好似只有 LG Sport

引用:
梗係唔知啦,我一直都話係科技盲。
---
唉!講中哂我.

This depends on your phone sadly.

Before I switched to my current (Vivo) phone 1 month ago, I got each single notification instantly (Onkyo).

With my current one it suffers random delay or not showing at all

我用新出果隻華為Honor Magic,Whatsapp等等完全收到既呢。

Whatsapp 好似要裝 message 先 work ? (唔太肯定)
WeChat 要裝左先 work,即使有 message popup 都係唔 work 的。

Whatsapp我淨係睇到有人叫我,亦可以覆到文字(但係我唔識打筆畫)
但係唔可以check番人地同我講乜,同埋唔可以主動Whatsapp人
同埋我隻錶舊電已經壞,勁快冇電
我果隻係Smasung Gear S3 (唔係行Android Wear)
果陣都送咗隻Huawei Watch 2俾我呀爸,果隻就係行Android Wear既,佢都用咗好耐下,不過唔知佢用成點

隻錶係收到whatsapp的, 只係唔多穩定, 眾多Apps只係得佢彈去隻錶時係時有時冇, 時快時慢, 有時無啦啦成揪幾日前既野彈出黎, 未捉到條rule究竟係點..

回覆 13# 的帖子

有時某D食飯開會情境, 攤部手機出黎始終好似唔多有禮貌, 隻錶容許我鬼鬼祟祟目及到有乜發生緊, 已經好心滿意足啦

發新話題