發新話題

[認真] 合約撕爛左仲有無效?

我早年二十幾歲人打工仔時遇過呢類迫你簽名及碌信用卡事件! 呢班老千專找初出來打工班後生仔及C9!

當年收到個電話話我中獎! 明知係老千旅游會籍騙局, 我話唔要! 個女仕就日日打來求我上一上去收左件禮物close個file! 成兩個月不停騒擾...

同事敎路, 個銀包鎖係公司櫃桶, 只袋幾十蚊上去, 重要記住唔好簽名及唔好應承任何事情, 只同打電話位女仕講冇興趣冇時間! 唔會買任何服務! 唔好打電話來取奬品及sell任何產品...

一上到去找到個位扮OL既C9! 當面講完, 她笑笑口話冇問題, 只係話人多請你入會議房等一等我取份公司資料簡介給你, 你可以介紹给朋友!

鬼事情就發生! 入會議房坐左十分鐘她就入來给我文件, 又講公司簡介再問我入會嗎! 我話唔入, 她就屈我非禮, 行向門口開門叫保安及上師入來屈鳩我....

to be continue!

回覆 16# 的帖子

比阿嬸屈非禮都有,咁你又真係慘啲,呢啲咁極端情況最緊要個人鎮定同識報警求助。

其實唔咪好呀嬸! 中女OL feel!

屈非禮都只係想恐嚇我簽合同及碌五萬幾卡數!

我就打死都唔會簽任何嘢! 搞到去差館!

有D係禁固式,吾比你走,搵人輪流招呼你,直至你簽。
多數領野既係女士。

引用:
原帖由 YMM 於 23-2-2019 11:00 發表
師兄有冇睇過破壞之王買張學友演唱會飛橋段,下之要學會拒絕人了

再唔係有冇睇過未來戰士第二集(唔記得第二定第三集),叫佢:talk to the hand.

騙徙手法真係層出不窮。
第三集
https://www.youtube.com/watch?v=_O-QqC9yM28

好彩你最後關頭覺醒企硬

引用:
原帖由 gtoray 於 24-2-2019 00:39 發表
好彩你最後關頭覺醒企硬
唔貼唔得

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 20# 的帖子

師兄堅係有探究精神。

回覆 18# 的帖子

Del

回覆 18# 的帖子

咁你有冇問佢可唔可以渣手十下?

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-2-2019 01:06 發表
呢行大部分都係呃飯食
之前做過reception 唔洗跑數 做check in check out only
有個客個樣都係傻下傻下咁 佢果日夠期續約定加堂咁
我要幫手做紀錄 睇睇張單 佢一野買左20皮!

以我所知佢係附近印刷舖打工
...
畀我就20皮買衫,都唔會20皮買健身會籍。

我試過玩不過california 未執果陣,手法一樣,果陣機力點唔同出黎結果出入好大,我特登玩野3次唔同結果,個所為set plan導師俾我玩到傻, 問價錢我答要免費.

引用:
原帖由 YMM 於 24-2-2019 01:59 發表
五皮十野
拎出去應該揸到手軟

引用:
原帖由 rho837 於 23-2-2019 14:10 發表
我早年二十幾歲人打工仔時遇過呢類迫你簽名及碌信用卡事件! 呢班老千專找初出來打工班後生仔及C9!

當年收到個電話話我中獎! 明知係老千旅游會籍騙局, 我話唔要! 個女仕就日日打來求我上一上去收左件禮物close個f ...
呢D真係屈後生仔多....我廿歲左右出親旺角都好多姐姐仔走埋黎叫我做問卷....

而家年紀大了...好多年都冇人走埋黎叫我做問卷...感覺有點淡淡的哀傷

引用:
原帖由 YMM 於 24-2-2019 01:59 發表
當時佢地凶我在先! 我話冇銀包係身冇身份證又冇信用卡唔會簽任何文件, 我平時把薪金轉入呀媽個戶口供樓! 如果你想簽名不如叫我呀媽來簽! 班PK跟着真係問我屋企電話打去找我家人問! 又叫我簽張支付現金欠單! 自己知道當時屋企人係外國住未回來, 個電話只得留言! 我再講: 你不如放我走吧, 當時班PK講大左話要報警, 咁冇辦法之下為有我自行報警! 警察上到來, 我聽到他們講又係呢間...班估淢仔保安閃哂, 我就打電話問有冇相熟律師! 落口供時個CID都提醒我如果你冇非禮個當時人就一定堅特話冇, 第二日又到我屋企取走電話碌音! 時間證明非禮后又常試聯絡我家人, 到出庭日對方冇上庭, 法官判我非禮罪唔成當庭釋放!

講翻條臭X OL! 其實係DAP得杯落!

發新話題