26 12
發新話題

[KA] [突襲]SIG M17 Full Marking!

引用:
原帖由 慕清流 於 19-7-2019 11:04 發表

J兄,小弟用220cw水磨沙紙狂省都只係減淺咗三四成白字左右,真係無佢符
我都省到平晒都仲有...應該再省落去係有機會冇晒D字...又怕手功唔好攪到個TRIGGER GUEARD好肉酸

最後咁樣整左佢就算...當污漕左算了

話說支野真係好打...有機會入多支落場粗用

而家用緊V記另一好評既HK45C落場...唯一缺點係彈匣入得20飛

兩支拎上手度過...長度相約...係GRIP長左少少同彈匣長D...但由20飛提升到28-30飛

上手感覺上仲輕過支HK45C添...彈匣大入氣又多彈又多...快扣唔腳軟...可清匣30飛LOCK SLIDE...正

引用:
原帖由 Ang123456 於 19-7-2019 22:16 發表
噴番油是否可行?
要噴可能要成個身噴...因為要搵隻100%對色剩噴TRIGGER GUARD底有D難度

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 24-7-2019 16:47 發表
你地d制甩油未(safety, trigger, takedown lever)
我暫時仲未有事...日日有拎上手打一兩匣

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 24-7-2019 18:13 發表
我果支都少打, 係間唔中拿出黎舞下, 不過見佢d 制甩色甩到同同廠mp7隻匣一樣咁

會唔會好似之前HK45C咁...雖然都係第一水

但就已經有唔同批次既貨...呢種甩法明顯係VFZ舊技術...MP7(我只有舊版匣...新版匣冇買過)...謎GLOCK系列 就係甩到咁

反而版權版GLOCK匣已經進步好多...冇咁易甩(買左半年有多...一路有間中玩下...仲未甩油)

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 26-7-2019 11:25 發表
唔知有冇讀CHEM既高手或做開廠既高人, 諗到點樣無痛整走D 字?
0岩0岩整完...睇下0岩唔0岩心水 ==> http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... e%3D1&frombbs=1

唔算師兄口中既無痛...但唔細心睇又唔多覺咁囉

引用:
原帖由 Dave 於 28-7-2019 02:03 發表
應一下潮流 ,vfc & we

覺得性能上邊支正D??(我只有VFZ)

引用:
原帖由 Dave 於 28-7-2019 08:54 發表

非常初步表面感想:

細節像真來說,VFC 那支是做得準一些,跟M17 軍版相近,
差異處暫時看到是CHAMBER ( 切割面 ),TRIGGER ( VFC 薄 WE 厚 ),SLIDE LOCK ( VFC 大粒一點) 三項是有些微差異。
WE 那款式是 ...
照咁睇...VFZ比多接近多一倍既價錢除左GRIP多個SIG MARKING外...

性能上都有少勝...咁個心都舒服D   ...始終都仲係覺得VFZ呢支偏貴...如果減兩舊...10XX - 11XX就正好多

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 28-7-2019 12:24 發表

暫時未有打算, 粗打住一排先~

用手指甲輕輕刮已經會刮甩...

我都好意外

有機會呀, 我覺得成支野個trigger group 可能已經做左半年以上, 但因為license 問題一路都唔賣得

所以d coating  ...
要睇下V記想唔想賺多筆...好似VP9 咁成套小零件又另外賣

話晒外觀甩到咁樣衰的話...唔知仲以為VVE代工添

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2-8-2019 12:45 發表

如果佢肯賺多筆既, 我都願意俾錢

不過當前, 我覺得最重要係...出個mount 先
個專用紅點好似已經PREORDER了

引用:
原帖由 jacko 於 16-8-2019 18:45 發表

呢個mount有幾會同我自己鑼嗰個有相同問題:因為mount同準星座中間太薄,會打打下前面升起左小小
原因係blowback後衝力加上red dot重量,我後期加左小小凸位喺mount低前面位置,倒鈎滑架先解決 ...
前面冇倒勾真係扎扎0地...見佢呢款中間連接位幾薄0下...好擔心撞兩撞會斷埋

希望未開始量產...可以改一改先出

26 12
發新話題