發新話題

1:5000 Star Destroyer

吓,得32cm 咁細?我開頭見到咁detailed, 以為有2M 咁長。

引用:
原帖由 JBL 於 2-3-2019 07:53 PM 發表
https://menclub.hk/hobby/19485?f ... UuU0okKohaRMUFw_4Ik
JBL 師兄你玩緊那個JBL 型號呀?我令仔嗰陣Dream 喇叭係巨型JBL, 用Sansui C2301+B2301 推。長大了知道Sanaui 麻麻地,用ARC 前 & Krell Power Amp應該更好, 之後又見到好多人用金仔推JBL...

引用:
原帖由 JBL 於 3-4-2019 12:12 PM 發表

你無聽過呀發燒音响主編陳英光講既名言咩:JBL無胆不歡呀!用石机推唔靚聲嫁佢話.....
自從陳主編經常把聽過世呢句擺咗係嘴邊之後,佢本書我已經無再睇啦。話明Dream Speaker,即係我冇啦,只是覺得用外國頂級前後級推會好些吧了,加上ARC SP11-2亦都是膽機,所以應該不太差吧。

引用:
原帖由 JBL 於 4-4-2019 07:15 AM 發表

8月9-11九龍灣有HiFi展喎,到時大把好野聽.....
唔係會展咩?

引用:
原帖由 reniless 於 8-4-2019 03:41 PM 發表

一結婚好多諗法就唔同,車唔使諗肯定係七人車。槍早就處理掉,今年連背囊都掉埋再冇wargame 物品。Hi Fi 打機用,最記得最後一埸game,同組隊幾年完全唔識的game友講,要結婚了唔再返嚟。照相機,鏡頭只用 ...
吓,我同師兄有點相反喎,未結婚,一部普通車,生咗仔,加部cheap cheap 二手七人車。但玩槍就隨時間,由99年後入某個槍會開始,越玩越癲,特別是玩具槍及各種裝備越買越多,之後幾年小朋友出世,直到2009年普通車換了入門二手半超跑,之後淡出玩具槍,大部份資源轉了去車那邊,越買越癲。其中一個原因是年紀開始大了,身體呀,眼呀開始差了,反應亦開始慢了,心想依家唔玩遲啲可能唔使玩啦。假如結婚是男人嗜好的墳墓,咁我真係會認真考慮下仲去唔去馬。同埋只對住老虎,冇自己空間,以我經驗,唔係咁易長久。

發新話題