發新話題

想買衝鋒槍

點整zeroing?係唔係新槍係感?
引用:
原帖由 48191 於 3-4-2019 17:57 發表
五米就可以Zeroing ,真心覺得勁。

試左十米打罐又ok,10中6左右,感覺上次果枝太低,呢枝淨係低小小
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 3-4-2019 20:59 發表

5米就去到準星度, 之後果5米, 10米 粒彈會飛到幾高

我覺得你應該check 下係唔係hopup 開得太多/彈太輕/內管係斜既

今日先正式試槍,由槍鋪試到依家總數打唔夠兩排,下午試果陣有跌彈情況,晚上試打三飛停左再打果陣又要從新上堂,重覆三次上堂之後,bolt lock左,但係有彈,bolt lock制解唔到松曬,上堂位又松曬,點解? [quote]原帖由 48191 於 3-4-2019 22:36 發表
即係咁,十米打罐先得60% Hit Rate,如果枝槍又係我

請問用手機邊個位擺相,因為好多年無玩討論區,我睇完說明書完全無講點拆槍,後面兩條野我拆左,之後彈左份野出黎,不過蚊唔到出黎,最黎裝返落去
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 01:41 發表

跌彈, 我估係嘔彈啦, 有2個情況發生.
1. hopup 唔夠力
2. 內管度有1粒以上bb彈

不如你試下拆走尾部果2條PIN, 成份bolt 抽出黎, 檢整下完唔完整/槍身有冇野碎出黎

最好影相放上黎睇下

算啦,聽日拎返去wcg問問再拆,唔該師兄,我試槍已覺得奇怪,上堂拉果陣好緊,已為係新槍
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 01:48 發表

相可以upload 去 imgur, 再copy 條link 過黎

至於拆槍, 我會建議將尾托個lock 拆走先, 個lock 制同時禁哂左右2邊, 之後就可以拉佢出黎

之後再拆果2條pin

然之後, 向後用少少力拉份bolt 出黎

唉,好黑仔,第一日試槍一排匣都未清就玩完
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 01:53 發表

緊好正常,

有幾個原因,
1. 新槍, 需要磨合
2. vfc 條bolt 咁重, 用軟回鏜彈弓邊番到去
3. 拉果陣要壓個擊鎚

好,轉頭試,依家個情況解唔到bolt lock,上堂拉出黎無左回彈
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 02:01 發表
教你一次

1. 禁實尾托lock 制, 2邊都要

2. 拉尾托走

3. 拆pin

4. (個人喜好)插番條pin 落尾托
...

我又試多次了,同頭先一樣,拆左尾托之後成份野蚊唔到出,淨係彈弓彈左兩吋位出黎,唔知卡住d乜

[img]卡住 https://imgur.com/gallery/26YYLlb[/img]就係感樣
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 02:34 發表

放張相黎睇下卡邊個位先

就係感樣渣,我睇內部底下有你講既好粗彈弓,我已裝返埋條pin,好似係底部夾住的
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 02:53 發表

你條緩衝彈弓去左邊? 回鏜彈弓下面好粗果條, 得5圈左右

我再拆多次俾你睇入面,等等
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 03:06 發表

內部底下係指咩?

果條緩衝彈弓一定要放係回鏜彈弓個底座下面個洞度

https://imgur.com/a/NqgoYuG

其實睇你副設計圖同我張相比較,有乜可能由後面落左最底,唔係禁恐佈掛
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 03:22 發表

除左恭喜我都唔知講咩好

好啦而家個問題好簡單, 了番條粗彈弓出黎, 之後條bolt 應該會正常番
了既過程可能會用到少量既暴力, 亦都會有一定既風險, 自己考慮啦

最後, 配番e 條彈弓先好再打

你可以 ...

同埋個bolt lock制松曬,唔知有冇其他野壞.......

睇左wcg個網,佢條彈弓無貨,諗緊去唔去一次,始終槍呢家野出左門口就壞左都唔負責,段古唔會換支俾我掛

發新話題