38 123
發新話題

想買衝鋒槍

引用:
原帖由 黑夜之神 於 9-3-2019 14:50 發表
但係玩落vfc我覺得苗唔準,永遠中準星以下,有無師兄可以教我點set?
你係咪打好近既野先?

遠野既話, 正路你有開hopup 既, 粒彈一定去到準星以上
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 黑夜之神 於 9-3-2019 22:46 發表
我唔識搞hop up,點算?
VFC mp7, 火帽上面咪有支棒既, 順時針係加大hopup

hopup 係一定要set, 你彈重, 氣溫都會影響打既距離, set 得好, 配合夠重既彈(0.3g 以上)既40米直飛唔係難事

唔開hopup/ 弱既hopup, 一係小便彈, 一係打唔遠

引用:
原帖由 黑夜之神 於 9-3-2019 23:24 發表
我試左4米左右打氣水,苗罐上半,就中罐底,其實係唔係個原裝準星同槍管距離隔得開既問題呢?我覺得d彈都直,係苗親都打左下幾吋,另外我有個紅點鏡可以轉用,不過對原裝槍未有感覺唔用住
就係e 個問題, 所以如果你支mp7 係e個距離都打得中準星瞄既野

到落場打果陣水平開槍每下都會打天空

如果你支紅點係可以避到震既話, 我反而建議你落紅點, 拆走個準星佢

因為睇紅點個反應快過睇準星

引用:
原帖由 黑夜之神 於 15-3-2019 00:30 發表
唉,完來玩衝鋒槍唔岩近打,玩過算了,總結vfc mp7其實幾好,又直又大力,係唔岩我玩
我都係第一次聽到e個觀點

我覺得vfc mp7, 30米內都發揮得好好

引用:
原帖由 黑夜之神 於 25-3-2019 18:05 發表
我其實鍾意有接手棍板本多魚骨板個樣.....同埋ksc都大力,平d,所以想試下,細小小size我ok,同埋我上次收果支vfc俾人呃左係v1板
ksc 果支揸落去我覺我虎口位好頂手, 同埋大力又點先, 攞d 咁短既槍主要係打cqb, 大力既話人地唔會俾你入場

仲有就係kwa 一路既死症, 壞左難訂parts

至於vfc 點解貴d? 一分錢一分貨, 頂骨, 尾托果2條野都係cnc 飛機鋁再陽極, 唔會好似kwa 咁用用下甩色, 火控硬淨(我支v1 岩岩出果時買, 打到而家都未爛過)

引用:
原帖由 JBL 於 25-3-2019 20:42 發表

ksc 果支個hop-up膠一hi到槍油就會發漲,之後就出唔到彈要換膠,我以前有試過,放都放唔切,依家用v記v2,ok.....
我果支未玩到咁耐, 買左番黎打左排覺得支野勁大力, 諗住換粒減力飛鏢, 之後bolt 果4粒滑左牙

最後買左vfc 果支v1, 一路都諗升級做v2, 不過懶得訂件所以冇搞

支v1 而家都仲好生猛, 玩左咁耐只係換左成份bolt 一次, 同埋buffer 彈弓

引用:
原帖由 黑夜之神 於 1-4-2019 22:47 發表
我玩過兩支都一樣囉,例如打近野睇高低準星無用,都係打低左好多,但我就係為左買個款黎擺,幾鍾意mp7個外型,無計mp7得vfc叫無乜問題
quote]原帖由 boy1420 於 1-4-2019 22:34 發表 http://www.wargamehk.com/cgf/ ...
師兄唔駛擔心, 就算玩真果支, 打你所謂既"近距離"一樣都冇用

引用:
原帖由 黑夜之神 於 1-4-2019 23:49 發表
最慘我打把打罐係近打為主 ,其實個低準星10米瞄唔準得準呢?定係高低準星一樣角度?岩岩買支glock 19就超滿意,試15米左右既把超準,搵日遠小小距離再試清楚支mp7
你真係仲未明點解?

唯有用我支陳年mp7 話俾你知

低準星, 係預你收托當有槍咁用
高準星就係開托果陣, 就算托同面既距離, 等你瞄得舒服d

如果你堅持要用個準星打咁近距離既野, 不過係張a4紙畫一個點, 開準星再打幾十粒, 睇下個著彈點有幾落, 下次打target 果時瞄高d

引用:
原帖由 黑夜之神 於 1-4-2019 23:54 發表
話時話點解上次支v1寫住made in Germany,今次係寫台灣
因為vfc 習慣頭果水先做全真marking

引用:
原帖由 黑夜之神 於 2-4-2019 00:10 發表
明白,原來高準星係開托先用,我係度諗緊,個托托高左或低左,再望準星,會唔會有差別?
個托高左同低左都好, 你望準星都係要由圓個位望去直個位

引用:
原帖由 黑夜之神 於 2-4-2019 00:16 發表
大鑊,買左棍板諗住加電筒,發現側邊無骨,骨要另買?
骨要另買的, 印象中百零蚊, 包2塊既

引用:
原帖由 黑夜之神 於 2-4-2019 00:41 發表
唔該師兄,順便買埋鋼托制先
鋼托制可以買定傍身先, 但唔駛裝住

啞鉛果粒制都幾耐用既, 同埋開拉果時, 最好禁住左右2邊既制先拉, 如果唔係會甩好多粒落塊面度

引用:
原帖由 tf141 於 2-4-2019 15:09 發表

其實gen.1換幾件parts就已經可以變gen.2,應該都不過係幾百蚊
何必成枝換
難砌呀

引用:
原帖由 tf141 於 2-4-2019 21:49 發表

俾人攪囉
.
同vfc 訂野又要俾paypal 食匯率, 又要俾運費, 又唔係即刻買即刻到, 番到黎又要俾錢叫人砌

最重要係, 你覺得樓主知道v1轉v2換咩件咩?
外框組4件(08-01, 08-02, 08-03, 08-22), trigger 組1件(08-16), hopup 組3件(07-6, 07-8, 07-10)
https://www.vegaforce.com/web/20 ... 20(2018)%20ASIA.pdf

樓主都話v2 個價全新係1980, 何苦又要將支2手v1升做v2, v1又唔係曉飛

引用:
原帖由 黑夜之神 於 3-4-2019 16:45 發表
已試新槍高低準星,用托或當手槍感瞄,試左5米好準喎,無打低,唔同上次果枝低好多,感動  
5米就去到準星度, 之後果5米, 10米 粒彈會飛到幾高

我覺得你應該check 下係唔係hopup 開得太多/彈太輕/內管係斜既

38 123
發新話題