發新話題

想買衝鋒槍

但係玩落vfc我覺得苗唔準,永遠中準星以下,有無師兄可以教我點set?
引用:
原帖由 kornhill401 於 9-3-2019 11:59 發表

正如13#c Hing所說,KWA同埋Marui都唔係1:1.
同埋VFC D玩具槍,二手價都值錢D. 你睇MP5就知.

引用:
原帖由 黑夜之神 於 9-3-2019 14:50 發表
但係玩落vfc我覺得苗唔準,永遠中準星以下,有無師兄可以教我點set?
你係咪打好近既野先?

遠野既話, 正路你有開hopup 既, 粒彈一定去到準星以上
我生得聰明得罪你咩!!!

我唔識搞hop up,點算?
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 9-3-2019 22:37 發表

你係咪打好近既野先?

遠野既話, 正路你有開hopup 既, 粒彈一定去到準星以上

Hopup有得set開關?唔係一定開既咩?
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 9-3-2019 22:37 發表

你係咪打好近既野先?

引用:
原帖由 黑夜之神 於 9-3-2019 22:46 發表
我唔識搞hop up,點算?
VFC mp7, 火帽上面咪有支棒既, 順時針係加大hopup

hopup 係一定要set, 你彈重, 氣溫都會影響打既距離, set 得好, 配合夠重既彈(0.3g 以上)既40米直飛唔係難事

唔開hopup/ 弱既hopup, 一係小便彈, 一係打唔遠

我試左4米左右打氣水,苗罐上半,就中罐底,其實係唔係個原裝準星同槍管距離隔得開既問題呢?我覺得d彈都直,係苗親都打左下幾吋,另外我有個紅點鏡可以轉用,不過對原裝槍未有感覺唔用住
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 9-3-2019 22:50 發表

VFC mp7, 火帽上面咪有支棒既, 順時針係加大hopup

hopup 係一定要set, 你彈重, 氣溫都會影響打既距離, set 得好, 配合夠重既彈(0.3g 以上)既40米直飛唔係難事

唔開hopup/ 弱既hopup, 一係小便彈, 一係打唔 ...

引用:
原帖由 黑夜之神 於 9-3-2019 23:24 發表
我試左4米左右打氣水,苗罐上半,就中罐底,其實係唔係個原裝準星同槍管距離隔得開既問題呢?我覺得d彈都直,係苗親都打左下幾吋,另外我有個紅點鏡可以轉用,不過對原裝槍未有感覺唔用住
就係e 個問題, 所以如果你支mp7 係e個距離都打得中準星瞄既野

到落場打果陣水平開槍每下都會打天空

如果你支紅點係可以避到震既話, 我反而建議你落紅點, 拆走個準星佢

因為睇紅點個反應快過睇準星

你意思姐係個準星近苗唔岩用,打低左都係正常?我聽日試下裝鏡先,再set返低小小,請問要裝鏡時原裝準星有需要拆嗎?玩落手槍最方便,又易苗,haha
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 10-3-2019 00:03 發表

就係e 個問題, 所以如果你支mp7 係e個距離都打得中準星瞄既野

到落場打果陣水平開槍每下都會打天空

如果你支紅點係可以避到震既話, 我反而建議你落紅點, 拆走個準星佢

因為睇紅點個反應快過睇準星

想問全新marui mp7幾錢度?我心大心細又想trade支馬記玩,睇評論馬記超準

決定換馬記mp7玩下,希望原裝準星瞄會準過vfc

祝你好運
馬記MP7A1個Frame好易爆。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 14-3-2019 00:12 發表
決定換馬記mp7玩下,希望原裝準星瞄會準過vfc
究竟世界上還有神嗎?

咁近距離,準星已經毫無意義。通常做Zeroing 都起碼20-25m。
你個Concept只是打機先會有。如果一枝SMG瞄4m幾都中,咁你枝槍真係「神槍」。
上次有個強國人響「充公」試Marui枝M9,係咁投訴話打唔準,我一路睇一路笑。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 10-3-2019 05:18 發表
你意思姐係個準星近苗唔岩用,打低左都係正常?我聽日試下裝鏡先,再set返低小小,請問要裝鏡時原裝準星有需要拆嗎?玩落手槍最方便,又易苗,haha
究竟世界上還有神嗎?

原來近距離係瞄唔到,我打幾米罐罐覺得無引,所以賣左佢算,姐係就算換馬記mp7,近打瞄準星都係打唔到?
引用:
原帖由 48191 於 14-3-2019 06:49 發表
咁近距離,準星已經毫無意義。通常做Zeroing 都起碼20-25m。
你個Concept只是打機先會有。如果一枝SMG瞄4m幾都中,咁你枝槍真係「神槍」。
上次有個強國人響「充公」試Marui枝M9,係咁投訴話打唔準,我一路睇一路笑 ...

禾頂。有冇人可以教下咩叫歸零,咩係三點一線.......

不過就算係豬36C上個EOT,瞄準線同火線都係差幾吋姐,頂多射額頭變口爆,打肚腩變中J姐,我支西嘜同鎗嘴都係爭6cm唔到,問題唔大。

一般黎講都要用25米做歸零,玩具鎗唔上鏡隨便你,上鏡最好跟番25米免得視差累事,真品鏡瞄太近目標果陣,粒紅點都會隨住你望既角度唔同而偏離目標,到一定距離之後先至係任何角度望入點都係正對目標。

BTW,幾米你舉起手唔瞄都要中到人啦掛.....

引用:
原帖由 黑夜之神 於 14-3-2019 13:39 發表
原來近距離係瞄唔到,我打幾米罐罐覺得無引,所以賣左佢算,姐係就算換馬記mp7,近打瞄準星都係打唔到?

如果5M 都準,那遠距離就一定唔準,
歸零是要有一定距離來做的,這個距離通常為「實際應用的距離」,
就是說如果打WAGAME 打30 米,就用大概30 米為歸零距離,
如真鐵打獵打100 米,那就用大概100 米來做。
另一極端是IPSC ,紅點會故意裝歪,就像上圖一般,因為射擊距離只有10 米。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題