發新話題

得罪講句,沉迷玩war-game果d人性格都有問題!!!

Wg同war完全兩回事, 中bb最多入肉, 中一粒子彈唔死都殘廢
用Wg心態去參戰絕對死先,因為通常呢班人自己為是熟練技巧而衝動

沉迷本身就係負面, 沉迷乜都衰架啦  熱愛就唔同喇

連登仔講野都好理?

引用:
原帖由 gainax 於 31-5-2017 00:45 發表
Wg同war完全兩回事, 中bb最多入肉, 中一粒子彈唔死都殘廢
用Wg心態去參戰絕對死先,因為通常呢班人自己為是熟練技巧而衝動

沉迷本身就係負面, 沉迷乜都衰架啦  熱愛就唔同喇
倒轉你以爲一槍死 但人地有body armor

我熱愛工作搛錢投資! 但沉迷玩車; 極度沉迷玩單車; 好在以經冇咁沉迷玩槍!

工作拈八成時間! 邊有時間呀! 只好用金錢買時間同熱情!

過去4年! 花左近90個玩單車! 係時候又換新單車!

回覆 33# 的帖子

參軍多數得5.56同9mm用, 一粒威力對著防彈衣既鬼佬體格唔足夠即時制止, 現實幾多冇防彈衣中槍非要害仲可以還撃一段時間, 第一次真槍實彈上陣習慣左以為一槍死就轉目標小小疏忽足以致命
仲有打wg用Aeg反射神經慣左派彈又唔比了槍又係死先
除左gbb操作拆解玩法對參軍有幫助,其他Wg戰術、技巧、槍法全部都冇用跟返上戰場反而害左自己

題外話,如果香港真係打仗,有幾多人會參軍(中華人民共和國解放軍,排除基本法對港人不需參軍的條例)
http://www.orangenews.hk/topic/system/2015/02/25/010008372.shtml
打個比喻
最有能力及可能的對手:日本 及/或 美國
有可能的對手:北韓 或 ISIS
我要玩耍故我在

引用:
原帖由 rho837 於 31-5-2017 01:22 發表

過去4年! 花左近90個玩單車! 係時候又換新單車!

你咪一年換3,4部超頂級車

回覆 37# 的帖子

連支鏡瞄同準星既應用都完全唔同唔好話走位技巧,戰術咁高深個D
仲有幾廿磅裝備負載成日 打狙更加困難要計角度風向彈道, 真係"落場"貼錢都唔制啦

引用:
原帖由 gainax 於 31-5-2017 02:22 發表
連支鏡瞄同準星既應用都完全唔同唔好話走位技巧,戰術咁高深個D
仲有幾廿磅裝備負載成日 打狙更加困難要計角度風向彈道, 真係"落場"貼錢都唔制啦
敍利亞果班可能仲堅

回覆 40# 的帖子

軍人日日訓練作戰技巧熟練兵器都唔敢輕視真實戰場,
wargame玩家覺得Wg技巧可以套用實戰咁輕率心態上已經輸哂未計實戰能力
戰場有幾殘酷有幾唔道德非我地未打過仗既人可以領悟,
Wg都係一班人自hi互射歡樂運動唔好同打仗拉上關係了
大眾以偏慨全覺得熱愛wargame=鐘意打仗殺人=得啖笑,
膠刀肺豉脾

引用:
原帖由 gainax 於 2017-5-31 06:38 發表
軍人日日訓練作戰技巧熟練兵器都唔敢輕視真實戰場,
wargame玩家覺得Wg技巧可以套用實戰咁輕率心態上已經輸哂未計實戰能力
戰場有幾殘酷有幾唔道德非我地未打過仗既人可以領悟,
Wg都係一班人自hi互射歡樂運動 ...
「大眾以偏慨全覺得熱愛wargame=鐘意打仗殺人=得啖笑」

我有玩槍打Game
我有玩有暴力血腥成份遊戲
我有睇動作,恐怖血腥電影
我有上網睇埋哂D恐怖奇怪血腥變態野

人泥快D捉我入青山

引用:
原帖由 gtoray 於 31-5-2017 02:08 發表

你咪一年換3,4部超頂級車
20架! 主要買! 載去外國屋企放㡳! 冇計工作壓力大要relax一下!

我都賣走左6架車同配件! 今星期賣走三部車!

一架16年Mondraker Foxy R carbon team 花; 一架intense tracer carbon; 一架Carbon硬架!

但訂了一個YETI ASR5c XS frame! 一部intense recluse! 兩套新ENVE 輪set! M60, M70 HV !

「沉迷」任何事物都係唔健康架啦。
Wargame 可以鍛鍊體能、智力、專注力、耐性,最重要係訓練團隊合作精神,即使係政府 EO(行政主任)訓練,近年都有引入 Wargame 環節架!
再講一次,今次案件現階段懷疑因為金錢糾紛而起,重點係「錢」呀!只係當中有人貪婪、暴戾動殺機。Wargame只不過巧合係四人的共同興趣而已。

發新話題