發新話題

得罪講句,沉迷玩war-game果d人性格都有問題!!!

引用:
原帖由 rho837 於 31-5-2017 10:33 發表

20架! 主要買! 載去外國屋企放㡳! 冇計工作壓力大要relax一下!

我都賣走左6架車同配件! 今星期賣走三部車!

一架16年Mondraker Foxy R carbon team 花; 一架intense tracer carbon; 一架Carb ...
Ching真係好有米......

其實講到最尾,有興趣於wargame,軍事etc,唔一定代表鍾意血腥暴力,亦唔代表唔能夠控制自己
令我諗起高達TURN A "高達只係機器,正確使用能夠幫助人類」
能夠自制甚至加以活用既話就冇乜問題
(同埋加上WAR GAME只係個花絮一樣既存在,真正問題最後恐怕都只係錢)

引用:
原帖由 051039 於 30-5-2017 23:41 發表
熱愛同沉迷係兩樣野
沉迷呢個字本身帶負面
男仔細個唔係打槍game就玩賽車,仲好容易沉迷打機
咁個個都有性格問題?
係呢個時候出呢啲文除左抽水之外仲有咩作為?
你唔係沉迷左右手咩

引用:
原帖由 rho837 於 31-5-2017 00:18 發表
沉迷! 要有錢才可以沉迷得到!

沉醉! 唔洗錢都可以沉醉得到!

熱情! 要錢但又要用心致得到!

其實平果對平果道理! 如果有人叫去Morning Drive個個駕駛一部500匹馬力跑車! 我只得架JEZZ仔去玩! 身為一 ...
你揸GTR wo

引用:
原帖由 rho837 於 31-5-2017 10:33 發表

20架! 主要買! 載去外國屋企放㡳! 冇計工作壓力大要relax一下!

我都賣走左6架車同配件! 今星期賣走三部車!

一架16年Mondraker Foxy R carbon team 花; 一架intense tracer carbon; 一架Carb ...
R兄都好沉迷MTB喎...
想問問點解唔直接外國買呢? 話說好幾個牌子外國都比本地平好多...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

男.女談情說愛一樣時時攪出人命〝血案〞唔通又.............

引用:
原帖由 美味炸雞脾 於 31-5-2017 06:13 發表
個人感想

此標題的話,我是絕對同意,連結文章已沒有興趣看,連日由失蹤到今日,網上流傳資訊,到新聞報導,只覺得好多「戰友」太過敏感,每次有關airsoft都一樣,明明媒體只是一般報導,對比政治偏頗程度簡直九十 ...
認同一半不認同一半,

認同既係,把口生係人地度,報導謀殺案而已,wargame 友們基本上如何不平鳴都是多餘。

但如果有留意呢幾日新聞,wargame 文化被黑化亦是事實,並非自我恐慌,
我靠記憶記
有一篇是說「wargame 友喜歡非法改裝,因可增加刺激感」
有一篇是說「改裝槍可改至20 j~30j」
有一篇是說「改裝汽槍或可成武器」
有一篇是說「改裝槍可射穿門」

有時不是一眾師兄們「身有屎」而嘈,而係現今社會太多專家爭著發言,又講d 唔講d 再隨君腦補嚇死寶寶方休。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 2slow 於 31-5-2017 11:41 發表

R兄都好沉迷MTB喎...
想問問點解唔直接外國買呢? 話說好幾個牌子外國都比本地平好多...
一早老友都係外國直接訂翻來! 我都幫襯CRC買好多grar! 但係成班單車舖啲老細大熟! 再加上我地年纪大, 去Bike Park玩DH同Enduro飛jump落石梯级呢類運動最多玩多幾年就收皮! 跟着就只係玩一款車XC-Trail! 平時上夜山及一年幾次去大陸踏山車都係要班老闆載隊! 所要焗住同他們買車, 起碼為修保養他們識DO啦! 我地成班發燒老细级車友之中, 我係最cheap個位啦! 有個工程判頭老闆一見最頂级車就問七折即買MTB加road bike夾夾埋埋天文數字...

當年我冇多餘錢玩單車玩槍玩車! 現在叫圓夢! 槍以達標留級下一代玩! 跑車唔會换渣到變廢鐡 ! 單車越玩越小款越精! 一架平平地車去大陸玩! 頂级車同朋友飲早荼用! 舊車去外國屋企放底俾仔女玩! 賣都冇本地咁賤價!

你地好幸福! 後生! 重有大把時間! 又加上而家單車科技先進, 一加140行程AM單車乜山路都玩哂! 新一代車架角度起成熟, 底中心, 平衡, 避震及避震叉好輕好靚, 迫力性能高, 輪呔又平又靚, 有50鑡One-Up, 有十二飛輪, 電波, 輕申宿坐通, LED燈又輕又耐用又光! 重有MOST IMPORTANT衫褲鞋保護裝備又爽又正! 加埋摩打水Energy shot! 正正正!

引用:
原帖由 m11.man 於 31-5-2017 11:37 發表

你揸GTR wo
爆我C引!

我日日都上呢個論壇,如果無上果一日,個心lo lo nu, 唔通我性格都有問道

引用:
原帖由 rho837 於 31-5-2017 12:29 發表

爆我C引!
你夠爆我以前架腳車

學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 31-5-2017 14:15 發表
https://lihkg.com/thread/263774/page/1?ref=ios

利害
膠都廢時比
香港人最中意踩低人黎抬高自己

引用:
原帖由 sam524 於 2017-5-31 14:24 發表

膠都廢時比
唔怪得我唔鍾意同香港人做朋友

引用:
原帖由 sam524 於 31-5-2017 14:24 發表

膠都廢時比
...無錯,認真就輸了
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

不過係歐美 玩airsoft唔係比人笑 係比人少
比人話係一堆"Wanna be" 想玩槍射人 扮去打仗 但又無膽去當兵
睇下youtube d打game片就會發現有一堆咁既comment

發新話題