37 123
發新話題

邊款bb彈好用?

邊款bb彈好用?

剛開始玩gbb,乜都唔識,前幾日係槍街買咗支馬記G17,跟住出埋支原裝氣($120好貴),bb彈個店員話買ksc 0.25夠用,
之後返屋企上網睇有師兄話ksc d彈做細了,好易壞槍…攪到我唔敢用住,請問用邊個牌字bb彈會唔傷支槍?最好唔太貴!
另外除馬記的134a gas,仲有冇其他牌字平d又ok?
希望大家可以幫下我!唔該

常用的,WE , RWA , KSC , MARUI , MADBULL 都是質素良好的。

其實槍街買得正常價 ( 數十元一包 ) 的都不會太差。

國狗100 蚊N 包果D 就伏少少。

另外當年有一隻BB KING 彈,6MM 放左2 年變左7.5MM ,蔚為奇觀,不過香港比較難買這種。

氣最常見迷彩綠色猛將氣源遠流長,但有COPY 品,要慎買。

吉打藍罐便宜但壓力低。
個人用開RWA GAS 和DINO GAS。

建議用開某某BB 彈或GAS 覺得好就盡量不要轉,因為不同彈+ GAS 打出來的表現是不同,可能要重新調節HOP UP 才可。

134A 統氣有賣過比較便宜大罐,但壓力比MARUI 更弱。
一般來說90% 槍都是可以直接用TOPGAS。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

134a gas,可以試下HFC和恐龍.比日本牌子平.

引用:
原帖由 新手一隻 於 27-3-2019 12:17 發表

外國網友話bbking之後已經改咗材料,而家冇呢個問題。
興發一樓有賣,用緊,算係比較平o既彈。
這樣就好,當年也是看便宜和有比較重的彈而買入。
當年買那些真是不行,最後發帳了的BB 彈用來塞VSR 槍托做負重
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 新手一隻 於 27-3-2019 12:23 發表
銃氣134a唔係幾得。
現袋有賣一隻黑身紅字o既134a,印象中大約60蚊左右。
鎗街有冇架ching ?

回覆 2# 的帖子

即係包ksc彈無問題可以用?唔該師兄!

回覆 6# 的帖子

請問現袋係邊度?知唔知佢仲有無支氣賣?有無相睇睇 ?唔該師兄!

回覆 3# 的帖子

師兄呢兩款氣係未都可以係槍街買到?唔該師兄!

回覆 12# 的帖子

唔該師兄!

引用:
原帖由 cheeseboy 於 27-3-2019 13:22 發表
師兄呢兩款氣係未都可以係槍街買到?唔該師兄!
係!但唔係間間都有.

37 123
發新話題