發新話題

[others] 幾年冇入來...Sig P250D 終於有冇出過GBB?

近年我打IPSC比賽都用Glock 17, (以前用貴嘢SV, 有奬攞,又覺得冇$買貴嘢先用Glock...之後有體會)原裝貨,成績一般咁,不過冇乜甩拖,冇Jam, 可靠性高。只求參與

引用:
原帖由 PSIR2 於 4-4-2019 17:43 發表

以我理解,G4, SDU, ASU, CTRU, Hit Team 用G17 or 19, 其他便裝P250, 軍裝行雜便還是用M10, DS 收咗皮好耐lu...
DS仲健在,有排都未......

喺總部長期都會見到有人拕住支Glock,至於一般總區/區刑事隊當然以西格作為主力
引用:
原帖由 vgrdragon1 於 4-4-2019 13:32 發表
香港警隊只有特別部門及水警小艇隊MERT,可配戴Glock當更,從前及現今亦然。
一般軍裝及便裝警員的手槍過去幾十年至今均是Model 10,探員手槍是DS或P250。

引用:
原帖由 Marcolam 於 5-4-2019 00:20 發表
喺總部長期都會見到有人拕住支Glock,至於一般總區/區刑事隊當然以西格作為主力   
我已經講過所有陀Glock嘅都係(類特警的)特別部門啊。O記、NB有Glock?請恕未見過。有就未請教。

引用:
原帖由 PSIR2 於 4-4-2019 17:47 發表
近年我打IPSC比賽都用Glock 17, (以前用貴嘢SV, 有奬攞,又覺得冇$買貴嘢先用Glock...之後有體會)原裝貨,成績一般咁,不過冇乜甩拖,冇Jam, 可靠性高。只求參與
買枝sai/tti既Glock 有加持
不過誠惠1000usd up

ICAC Glock 19

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-4-2019 16:52 發表
老廉好有先見之明 用g19

回覆 32# 的帖子

俾我係車頭我都袋ds唔袋250,輕咁多,又小間題,好老實,香港有幾可做野要用槍,六粒咪六粒囉,有咩唔响,扣多下就响啦⋯⋯一定穩陣

引用:
原帖由 hermansiu 於 5-4-2019 10:39 AM 發表
俾我係車頭我都袋ds唔袋250,輕咁多,又小間題,好老實,香港有幾可做野要用槍,六粒咪六粒囉,有咩唔响,扣多下就响啦⋯⋯一定穩陣
基本上同意。唯以前我用DS時,真的覺得它只適合近距離目標,如果在緊急情況下超過五米已經學好難打得準,支槍因為輕,槍管短,好跳。用P250就8-10米內都OK,而用G17就10-15米也可以。如果慢慢標準來打, G17的話,20米也可以中靶心附近。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 5-4-2019 02:26 發表
ICAC Glock 19

好新淨 可能icac冇咩action要帶槍
Btw 依家d玩具都幾似真鐵
拎枝換左鋼slide既vfc g19都扮得下
要細分既話 真鐵用壓字marking

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-4-2019 16:48 發表

好新淨 可能icac冇咩action要帶槍
Btw 依家d玩具都幾似真鐵
拎枝換左鋼slide既vfc g19都扮得下
要細分既話 真鐵用壓字marking
下??呢枝做display架咋下話?
話時話個serial number 幾得意,ICAC034

引用:
原帖由 tf141 於 5-4-2019 21:39 發表

下??呢枝做display架咋下話?
話時話個serial number 幾得意,ICAC034
都係
但個serial no.會唔會係張訂單係佢 比佢自定no.

引用:
原帖由 PSIR2 於 5-4-2019 13:31 發表

支槍因為輕,,好跳。用P250就8-10米內都OK,而用G17就10-15米也可以。如果慢慢標準來打, G17的話, ...

G19又如何?

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-4-2019 21:48 發表

都係
但個serial no.會唔會係張訂單係佢 比佢自定no.
可能係,冇理由咁啱掛

引用:
原帖由 tf141 於 5-4-2019 22:38 發表

可能係,冇理由咁啱掛
如果有機會搞自定no. 整返枝icac g19都好

發新話題