發新話題

[Marui] AR系要有馬記這樣的表現才有信心用來打3gun

引用:
原帖由 Dardoman 於 8-4-2019 13:25 發表
想問一問各位用開馬記AR的師兄:

馬記的AR能否直接用真數尾通?
D骨又要不要改餐死才能上到?
有冇啲好少少o既身去玩呢?Thxs!
真數通上唔到

AG通,MilSpec。
骨要馬記專用,否則要落Adaptor。
引用:
原帖由 Dardoman 於 8-4-2019 13:25 發表
想問一問各位用開馬記AR的師兄:

馬記的AR能否直接用真數尾通?
D骨又要不要改餐死才能上到?
有冇啲好少少嘅身去玩呢?Thxs!
究竟世界上還有神嗎?

睇完片 叫我呢個玩KWA既情何以堪
System 7其實我都用得幾滿意, 如果我呢種人依家換系統 會吾會感覺到大分別?(實用上
轉換一個系統 條數真係吾細 但係有少少心痕

馬記骨牙係電槍牙,不過要加adapter

引用:
原帖由 catgandum 於 8-4-2019 18:00 發表
睇完片 叫我呢個玩KWA既情何以堪
System 7其實我都用得幾滿意, 如果我呢種人依家換系統 會吾會感覺到大分別?(實用上
轉換一個系統 條數真係吾細 但係有少少心痕
好大分別...
淨個ROF 同bolt lock都完全唔同,仲有超水準氣化同準度,未計夾重量同外觀差異好大
放支馬記同KVVA係你面前比你打兩夾我諗速磅水, 畢竟2009~2010?系統vs2016加上價錢爭一段距離,
但始終玩開仲有人鐘意玩轉唔轉睇你要求同銀彈 ...

引用:
原帖由 Dardoman 於 8-4-2019 20:38 發表
剛剛做完資料蒐集:
Angry gun的 mil spec buffer tube
Gun modified light weight zero bolt
Z parts 的鋼barrel
跟住全部用返原裝,咁樣設定應該做到耐用、質感、性能三方面的平衡!

請問CNC 身有什麼好介 ...
cnc身睇下你鐘意乜款同銀彈,暫時好似有軍版m4,Mk18 mod0,HK416,416a5,SAi,bad556,noveske等等

回覆 24# 的帖子

事實上絕大部份電影內出現的M4/M4A1, 與實際上服役中的配置會出現很大的差距.......

暫時以個人觀察所得, 只有對"BLACK HAWAK DOWN"與"HURT LOCKER"內出現的槍械比較認同, 雖然仍有前後鏡頭轉接時的變了另一枝槍械情況出現, 但整體上相對其他類似的電影作品, 這兩部在資料搜集方面已經相當貼近真實.
但大部份觀眾都會被編劇的傳統美式英雄鋪排所影響, 被某些只會在電影內才出現的式樣所誤導而跟著去砌, 結果得出的實際上只是一把為配合劇本而出現的電影道具!!

以觀察師兄提供的片段得出的感覺是....CCO瞄具方面, 早期海豹部隊採用的會是Aimpoint, 因為防水能力及對抗惡劣環境的能力是絕對被肯定的, "TEARS OF THE SUN"雖然在劇情上太誇張, 一隊海豹小隊能夠抗衡一連軍隊.......但M4配置Aimpoint, RIS(非RAS, 最初公發服役的是RIS), WOODLAND戰鬥服等等, 這幾個正確資料的重現是值得尊重的.

以附圖內的M4為例, 對於很多朋友而言是沒有任何吸引力的, 99%不會願意去投資砌出這個模樣.......但事實上眼前所看到的, 卻是真正服役中的模樣, 照片拍攝地點是前線的軍營宿舍.

附件

8-4-2019 22:29

孤獨失意降臨時, 自願出力好兄弟.
春風得意返來時, 曾經出力變契弟.

其實KWA Recoil重呀!不過匣更重囉⋯⋯
引用:
原帖由 gainax 於 8-4-2019 20:57 發表

好大分別...
淨個ROF 同bolt lock都完全唔同,仲有超水準氣化同準度,未計夾重量同外觀差異好大
放支馬記同KVVA係你面前比你打兩夾我諗速磅水, 畢竟2009~2010?系統vs2016加上價錢爭一段距離,
但始終玩開仲有人鐘意 ...
究竟世界上還有神嗎?

Tears of the sun!光頭神探支Aimpoint反轉咗裝!
引用:
原帖由 dickyan28 於 8-4-2019 22:29 發表
事實上絕大部份電影內出現的M4/M4A1, 與實際上服役中的配置會出現很大的差距.......

暫時以個人觀察所得, 只有對"BLACK HAWAK DOWN"與"HURT LOCKER"內出現的槍械比較認同, 雖然仍有前後鏡頭轉接時的變了另一枝槍械 ...
究竟世界上還有神嗎?

回覆 21# 的帖子

wii tech有7075身

回覆 26# 的帖子

wii tech 7075身出左一段時間了

發新話題