33 123
發新話題

經本人覆核,主題有問題.

經本人覆核,主題有問題.

...自刪...

研發者表示人類是地球最大污染源,所以此種子彈可有效減少污染
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 JBL 於 7-4-2019 12:36 發表
輕成45%嫁,帶多好多彈,美佬既野無乜人夠膽批評,呢個世界係欺善怕惡.....
啲野輕左,運輸時既carbon foorprint少左
計我話啲子彈去到戰場先做就最少Carbon footprint

生產金屬彈殼污染大啲定生產塑膠彈殼污染大啲?
軍用都唔會reload啦掛

引用:
原帖由 Dave 於 7-4-2019 12:38 發表
研發者表示人類是地球最大污染源,所以此種子彈可有效減少污染
研發者好似大大巴咁,星左一巴落環保組織人士塊面度.

戰爭邊有環保講

Btw,我有樣野諗唔明 點解d龜頭手然 環保手然 成日話走塑
轉個頭就飛返轉日本台灣
明明塑膠係石油副產品 你唔用一樣會生產左出黎 even係一粒膠都唔用
都係要掉

回覆 7# 的帖子

十分認同樓上師兄所言,軍用物資從來不環保,先不論化武核污染之類,常規彈藥都已夠污染,實彈射擊就更加係生態災難,在軍備上談環保,似乎有點。。。娜依芙

引用:
原帖由 olw0978 於 7-4-2019 13:24 發表
十分認同樓上師兄所言,軍用物資從來不環保,先不論化武核污染之類,常規彈藥都已夠污染,實彈射擊就更加係生態災難,在軍備上談環保,似乎有點。。。娜依芙
如果講污染,除左子彈不如講埋螢光棒啦
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 kornhill401 於 7-4-2019 12:32 發表
在香港開始宣傳放棄塑膠飲管同時,但美國軍方購買240萬枚塑膠彈殼子彈.
好似唔見有環保組織人士出尼講下野咁.
https://www.chinatimes.com/realt ... 003868-260417?chdtv
呢隻塑膠物料含極小量催化劑成分, 長時間內會在大自然中天然分解, 彈殼不能循環再用! 其實好耐以前有啦! 我識一個香港人當年有份參與其中一部分設計工作!

膠彈殼已經夠新奇,仲要Environmental friendly....
究竟世界上還有神嗎?

打番刀、劍、茅、盾、㦸咪環保囉⋯⋯
引用:
原帖由 olw0978 於 7-4-2019 13:24 發表
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 7-4-2019 16:24 發表
膠彈殼已經夠新奇,仲要Environmental friendly....
唔咪廠方想用環保粅料! 係EU歐盟法例! 乜春都要環保! 咪搞到現今的歐洲車死㨢哂!

其實咁唔係壞事吖。
歐洲車又點會死呢?係煩啲囉。近來啲歐洲車要入尿素啫。
引用:
原帖由 rho837 於 7-4-2019 16:47 發表

唔咪廠方想用環保粅料! 係EU歐盟法例! 乜春都要環保! 咪搞到現今的歐洲車死㨢哂!
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 7-4-2019 16:26 發表
打番刀、劍、茅、盾、㦸咪環保囉⋯⋯
拳頭同石頭先環保架。

33 123
發新話題